Szeptember 9-én adják át az Érték és Minőség Nagydíjakat a parlamentben

486

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében, szeptember 9-én adják át ünnepélyes keretek között. A 2020-as évhez képest a benyújtott pályázatok száma közel 30 százalékkal emelkedett, de ez még mindig elmarad a koronavírus-helyzet előtti év adataitól. A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 41 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyét a Kárpát-régió egész területén.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat márciusi meghirdetésére még erősen rányomta a bélyegét a járványhelyzettel járó korlátozás, a védekezés. Viszont érzékelhető volt, hogy amint feloldásra kerültek a szigorítások, a gazdaság is fellendülésbe kezdett, így a pályázók is bátrabbak voltak. A kiváló minőségű áruk és szolgáltatások színterén elismert díj zsűrijének minden várakozását felülmúlta a beérkezett pályázatok sokszínűsége, különös tekintettel az elmúlt időszak nehézségeire.

Idén az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kiírói a magyar konyha nemzetközi elismeréséért és az idegenforgalom fejlesztéséért rendkívül sokat tevő Gundel Károlytól származó, a verseny fontosságát hangsúlyozó mottó szellemében fogalmazták meg a saját maguk és a reménybeli pályázók előtt álló feladatokat, kihívásokat: „A kiválóság nem önkéntes. A minőség nem Veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2021-ben negyedik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer Kiírói Tanácsa. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer szakmai támogatója az Agrárminisztérium, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója elmondta: „Nekünk kiíróknak nem titkolt célunk volt, hogy alkalmazkodva az új helyzethez az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer kiírásával és működtetésével a gazdasági növekedés újraindítását is segítsük. A pályázat díjazottjai olyan példa értékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság jó hírének öregbítéséhez”- fogalmazott az pályázati rendszer ügyvezető igazgatója.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatának elnyerése nyilvános egyfordulós pályázat útján volt lehetséges. Az idei pályázatok benyújtási határideje 2021. május 31. volt, értékelésük több fordulóban történt. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhetett minden magánszemély, jogi személyiség, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon, illetve a Kárpát-régióban gyártott, forgalmazott termékkel, termékcsaláddal, szoftverrel, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatással, mellyel rendszert alkot, vagy önálló szolgáltatással.

2021. szeptember 9-én kerülnek átadásra a Kiírói Tanács különdíjai is:

  • az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíj,
  • az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj,
  • az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíj,
  • az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíj,
  • az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat év Felfedezettje díj,
  • az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Lokálpatrióta Különdíj,
  • az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíj,
  • az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíj, valamint
  • a különböző szervezetek által felajánlott különdíjak.

A védjegyhasználatot Balázs Károly grafikus művész által tervezett kitüntető oklevél tanúsítja. Jelképe a Ferenczy Noémi-díjas Szőcs Andrea kortárs iparművész által készített egyedi trófea.

 

További információ: www.emin.hu

 

 

Forrás: BePresent