Idén is meghirdették a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot. A díjra 45 főkategóriában, több mint 100 témakörben május 31-ig lehet nevezni – jelentette be a március 17-én, a Benczúr Házban tartott sajtóeseményen a pályázat Kiíró Tanácsa.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy elődje, a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy 1998 tavaszán indult útjára. A cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelten fontosnak tartják az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállítását, illetve a magas színvonalú szolgáltatások nyújtását. A meghirdetett 45 pályázati főkategória érinti többek között a nehézipar több üzletágát; gépipar, vegyipar, építőanyag-ipar, a könnyűipar számos ágazatát; fa-, papír-, textil-, bőripar, nyomdaipar, kézmű- és háziipar, továbbá az élelmiszeripar szinte valamennyi ágazatát.

„Az elmúlt két évet nem nevezhetjük stabilnak semmilyen szempontból, éppen ezért a pályázat a múlt tapasztalataira építve most bővített, aktualizált lehetőséget kínál azon vállalkozások számára, melyek ebben a nehéz időszakban is arra törekednek, hogy produktumukat hazai és nemzetközi szinten is elismerjék” – hangsúlyozta Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója, és a DIAMOND Szervezőiroda ügyvezető igazgatója a nevezést megnyitó sajtótájékoztatón. Elmondta: Az elmúlt időszak megmutatta, hogy egy kilátástalannak tűnő vírus-helyzettel nehezített időszakból is van kiút. Már 2021-ben tapasztalható volt, hogy a szereplők nagy része megtanult a hátrányból előnyt kovácsolni és nem csak talpon maradt, hanem tovább is lépett. Ez mindenképpen pozitív irányba mutat és minket, kiírókat is lelkesít – tette hozzá. A díjra nevezőket arra buzdította, higgyenek magukban, termékeikben, szolgáltatásaikban és bátran mérettessék meg magukat, mert így tudják a legbiztosabban megítélni helyüket a gazdasági versenyben és fejlődési irányukat tudnak meghatározni. Kiss Károlyné szerkesztőségünknek elmondta, örömükre szolgálna, ha az építőipar területéről is többen pályáznának a Díjra, mert számos olyan termék, fejlesztés és szolgáltatás van ebben a jelenős ágazatban, amely méltó lenne az elismerésre.

A Kiírók Tanácsa meghirdette az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2022-ben ötödik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer Kiíró Tanácsa. Kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, szakmai támogatója pedig az Agrárminisztérium. A rendezvény fővédnöke Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, akinek képviseletében dr. Papp Csaba Gábor, az Országház Alelnöki Titkárságának vezetője köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit.

Az Érték és Minőség Nagydíj trófea

 

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra 2022. május 31-ig lehet nevezni. A Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított „minőség jelképét” szeptember 8-án a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át.

A Pályázat részletes kiírása, a nevezési feltételek és szempontok a www.emin.hu oldalon érhetők el.