Átadták az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címeket

959

A rendkívüli körülmények ellenére 33 pályázó 39 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet 2020-ban. A kitüntetéseket a Gazdaság Ünnepén, szeptember 9-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében, a Vajdahunyadvárban adták át. 

A pályázatok száma csökkent az előző évhez képest, miután a határok lezárásával csak a hazai vállalkozások tudtak a megmérettetésen részt venni, de a hazai gazdasági lehetőségek is jelentősen szűkültek.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója elmondta: „Az idei esztendő alaposan felforgatta az eddig jól működő rendszereket, le kellett lassítani a tempót. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a gazdaság különböző területein tevékenykedőknek – szinte minden ágazatot érintve – komoly, de eltérő nehézségekkel kell megküzdeniük. Az Érték és Minőség Nagydíj küldetésévé vált, hogy a Tanúsító Védjegy használatával tovább csökkenjen a gazdálkodók kiszolgáltatottsága és javuljon termékeik, szolgáltatásaik jövedelmezősége, értékesítési pozíciója.

Kiss Károlyné Ildikó

Nem is gondoltuk volna, hogy a 2020. évre meghirdetett mottónk – ’Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk!’ – különös és kiemelt jelentést kapott. A díjazottak között az agráriumot képviselő,főleg az élelmiszeriparhoz kötődő pályázatok alkotják továbbra is a legnépesebb csoportot. Bizakodásra ad okot, hogy a vírushelyzettel összefüggő gazdasági folyamatok miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások nem adták fel, komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy megőrizzék, illetve helyreállítsák működésüket úgy, hogy a fenntarthatóság, a minőség továbbra is a fő erényük közé tartozzon”.

A benyújtott és díjazott pályázatok 10 pályázati témakörhöz kapcsolódtak változatos gazdasági palettát lefedve. Valamennyi pályamunkánál megfigyelhető volt a felhasználók, fogyasztók mind magasabb szintű kiszolgálására való törekvés. A díjnyertes pályázatok az ország 13 megyéjéből érkeztek, hazánk összes régióját érintve. A nyertesek 41%-a budapesti, 59%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik. A győztes pályázatok több mint 90%-a a kézzel fogható termékek körébe sorolható, míg kevesebb, mint 10%-a kapcsolódik valamilyen szolgáltatáshoz. Az idei díjazottak között többségében közép- és kisvállalkozás található, de mezőgazdasági kistermelő és alkotóművész is megmérettette magát a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyén.

Az építőipari pályázatokon kívül is megfigyelhető volt minden esetben a klímabarát és az energia-hatékony megoldásokra való törekvés, illetve olyan termékek, elgondolások felértékelődése, melyek hosszútávon fenntartható fejlődést, magas életminőséget, reális nemzetgazdasági szintű megtakarítást eredményeznek.

Építőipari díjazottak

A 2020. évi pályázat új védjegyhasználói:

  • AGM Beton Zrt. : Nagyméretű, kútsüllyesztéssel kialakított innovatív négyszögakna.  Az új technológia révén épített négyszögakna, lehetővé teszi vasbeton csőrakatok átsajtolását közművezetékek építésekor, utak, vasutak, autópályák, vagy városon belüli közlekedési csomópontok alatt a forgalom zavarása nélkül, egyszerűsítve a sajtolási technológiát, csökkentve a költségeket és lerövidítve a sajtoláshoz szükséges időt. A technológia magában foglalja a sajtoló erők felvételére alkalmas, szállítható, statikailag állékony vasbeton elemeket, a helyszíni szerelési és süllyesztési technológiát, valamint a speciális kialakítású acél vágóélet. Alkalmazásával kiváltható a vákumkutas víztelenítés, a vízzáró szádolás, a szádelemek keretelemekkel történő stabilizálása, a vízzáró fenéklemez megépítése és a felúszás elleni védelem kialakítása. Ezek helyett egy kútsüllyesztési technológiával épített vasbeton akna kerül, amelyet a sajtolási térben egyébként is meg kellene építeni.
    A cég emellett elnyerte az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíját is.
  • Fenstherm Future Zrt. : Fenstherm Future (Profine 76  AD) termékcsalád: Alumíniumborításos ablakok; Alumíniumborításos erkélyajtók; Rejtett szárnyas bejárati ajtók; Fenstherm Premidoor 76 emelő-toló erkélyajtók. A Fenstherm Future Zrt. által gyártott termékek mindamellett, hogy megfelelnek az érvényben lévő MSZ szabványnak, kiemelkedő hőtechnikai értékkel rendelkeznek. A 2018. január 1-től érvényben lévő hőátbocsátási tényező követelményértékét (Uw=1,15 W/m2K) már 4 mm Low-E/16 mm thermix távtartó/4 mm Float, azaz 2 rétegű üvegezéssel is teljesítik a szerkezetek, kedvező árszintet biztosítva ezáltal a termékcsaládoknak. Extra üvegezés (3 rétegű 48 mm-es) esetén az energetikai követelményeknek megfelelő passzív-ház szintű ablakok teszik teljessé a családi házak, közintézmények, luxus lakások homlokzatát. Az alumíniumborításos nyílászárók jól illeszkednek a mai építészeti trendek szerinti pl. „bauhaus” stílusú létesítményekbe. Látványos, nagy üvegfelületeket lehet kialakítani elegáns RAL szerinti színekben pompázó keretben, elérve ezzel az elegáns alumínium hatást a műanyag ablakok energiahatékonyságával.
  • Saint-Gobain Hungary Kft. :weberNEON termékcsalád: webercolor NEON fényfuga (CG2AW), neonizáló cementes fuga; weberton NEON fényfesték, neonizáló akril homlokzatfesték; weberpas NEON fényvakolat, neonizáló öntisztuló vékonyvakolat.  A fenntartható fejlődést szem előtt tartva az építőipari alapanyagok világában is reformnak számít a Sait-Gobain kiváló alapanyagainak felhasználásával kifejlesztett weberNeon család. Az eddigi kutatások és fejlesztések alapján sikerült megváltoztatni a jól ismert, magas minőségű anyagok mikrostruktúráját, elérve ezzel, hogy a weberNEON termékekkel borított felület napfénnyel vagy mesterséges fénnyel töltődik és a sötétben a magába szívott energiát fény formájában bocsátja ki, ragyogó hatást kiváltva. A világon egyedülálló fejlesztés több, mint 7 év kutatómunkájának eredménye; a magyar kutatók által tökéletesített innováció igazi áttörést jelent az építőiparban.
    A weberNEON termékcsalád létrehozásáért a cég elnyerte az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat, valamint a Tudományos Újságírók Klubja Különdíját. 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

További információ: www.emin.hu

 

 

Forrás: BePresent