Zajvédelem a sportcsarnokban

1105
Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont látványterve. Generálkivitelezés: Weinberg ’93, Sárospatak és Rex-Bau, Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhelyen, a Várhegy nyergében elhelyezkedő Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont sportkomplexum építésénél  a sportcsarnok küzdőtér fölötti falfelületének hangelnyelő borítása, amely egyben dekorációs célokat is szolgál, Knauf Insulation Tektalan 037/2 anyagból készült, nagyjából 430-440 m2 felületen.

A (fagyapot-kőzetgyapot) kompozit lapokat a beton falszerkezethez lécvázak segítségével, dűbelezéssel rögzítették a szakemberek (szakipar: Terra-Korr, Miskolc). A helyszínen szükséges méretre vágást egyszerű asztali körfűrésszel oldották meg.

Fagyapot vizsgálati eredményei az MSZ EN ISO 10534-1:2001 szerint:

  • Hangelnyelési tényező: Tektalan 037/2 50 mm
  • Súlyozott hangelnyelési tényező: 0,60(MH)
  • NRC érték (Noise reduction coefficient): 0,60

A fagyapot termékek akusztikai jellemzői kiválóak, köszönhetően rostos, porózus szerkezetüknek.

A vizsgálatok igazolták, hogy mind a homogén mind a kompozit táblák kiválóak akusztikai követelmények esetén is. Sportcélú alkalmazásuk támogatására emiatt néhány típusukra labdaállósági vizsgálatokat is végeztettünk, amelyek szintén kiemelkedő eredményeket mutattak.Első lépésként korábban a Tektalan HS hangelnyelését mértük, majd a termékfejlesztés eredményeként bevezetett Tektalan 037/2 fantázianevű termékünket is vizsgáltuk.

A Tektalan 037/2 jellemzői:

  • Kötőanyaga fehér cement
  • A2 tűzvédelmi minősítés
  • Fózolt élek a dekoratívabb megjelenés érdekében.

 

További részletek: www.knaufinsulation.hu