Kérdőív egy burkolóiparágat támogató műszaki fejlesztés megalapozásához

866

A Burkolástechnika Egyesület egy burkolóiparágat támogató műszaki fejlesztés megalapozásához kéri a szakmai szereplők véleményét.

Az építőipari szakemberek számára közismert tény, hogy az épületszerkezetek kivitelezését szabályozó MSZ 04-803-as szabványsorozat sok szempontból komoly fejtörést okoz a beruházóknak, kivitelezőknek, műszaki ellenőröknek, lévén hogy a 1989-1990-es években jelent meg. Az azóta eltelt időben új anyagokkal, technológiáikkal találkozhatunk, ráadásul – jelen esetben a burkolóanyagokra és segédanyagokra vonatkozó követelményeket – harmonizált európai szabványok írják elő. Emiatt gyakran előfordul, hogy az MSZ és EN szabványokban egymásnak ellentmondó követelményekkel találkozunk.

Az egyesület a burkoló szakma fejlesztése és támogatása érdekében készült kérdőívvel fel kívánja mérni a burkolóanyagok kiválasztásához és a kivitelezéshez szükséges döntések hátterét, az elvárt szükséges minőségi követelményeket és szempontokat, illetve a jelenlegi tervezői és kivitelezői gyakorlat jellemzőit.

A kérdőív válaszainak elemzését követően következő lépésként a cél olyan térfelmérési módszer, eszköz és szoftver kifejlesztése, amelyek segítségével gyorsan és megbízhatóan tervezhető, kiosztható és kitűzhető egy adott padlóburkolat. Kérdőív célja tehát az, hogy a fejlesztési munkájukat a lehető leghasznosabb irányba terelve valóban hasznos eszközöket és algoritmusokat fejleszthessenek ki a szakma széles körei számára.

A kérdőív kitöltése átlag 20 percet vesz igénybe. A kitöltés nem szakítható meg, egy ütemben tölthető ki az összes kérdés!

A kérdőív itt érhető el: https://voter.website/surveys/submit/MzQ5NDgxMDA3

 

Forrás: Burkolástechnika Egyesület