Iparterület kialakítása Tiszavasváriban

283

Tiszavasvári Város Önkormányzata TOP-1.1.1-15 kódszámú „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című konstrukció keretében 235.800.600 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A város TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00005 azonosítószámú, „Iparterület kialakítása Tiszavasváriban” c. projektje az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Az iparterület kialakítása a 36-os jelű főúttól 2-300 méterre, a tiszavasvári bűdi városrészen található Vasvári Pál utcából nyíló Daráló utcán (0371/17-23 hrsz.) valósul meg. A terület teljes egészében önkormányzati tulajdonú ingatlan. A korábban nem hasznosított területrészen zöldmezős beruházással egy olyan beépítési lehetőség jön létre, ami kisebb léptékben, de teljes infrastruktúrával biztosítja a kis- és középvállalkozások számára új telephely kiépítését. Kialakításra kerül 6 darab ipari-gazdasági beruházásra alkalmas ingatlan, melyeken akár 350 m2-től 560 m2-ig terjedő nagyságú csarnokok épülhetnek majd.

A pályázat szerint támogatható volt többek közt az iparterületek alapinfrastruktúrájának (gáz, víz, csatorna, út, iparvágány, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energiahálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények) kiépítése, átalakítása, felújítása, bővítése, korszerűsítése, közlekedőfelület kialakítása, illetve telekhatáron kívüli alapinfrastrukturális beruházás.

Ennek köszönhetően megvalósult a létrejövő ingatlanok teljes közművesítése (gáz, ivó-, csapadék és szennyvíz, elektromos ellátás). Szintén megvalósul a terület körbekerítése (0,9 hektár) és a megközelítést szolgáló rossz minőségű aszfaltozott út szélesítése és felújítása aszfaltozással, padkázással, valamint új aszfaltozott útszakasz kialakítása csapadékvíz elvezetéssel és közvilágítással ellátva.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg. A projektről bővebb információ a www.tiszavasvariiparipark.hu  honlapon olvasható.

További információ kérhető:
Huri-Szabó Szilvia
elérhetőség: 06-30-880-1501