Befejeződött Szabadszálláson a leromlott városi területek rehabilitációja

104

Szabadszállás Város Önkormányzata a szegregációval veszélyeztetett területének fejlesztésére 385 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta.

A közterületek fejlesztése, a közbiztonság erősítése, a bérlakások fejlesztése kiemelten fontos a település életében, így a projekt átfogó célkitűzése az akcióterület komplex megújítása, lakhatási-rekreációs feltételeinek javítása és a közbiztonság növelése.

Az uniós támogatásnak köszönhetően 14 db bérlakás megújítása és fejlesztése, a Polgárőrség infrastrukturális fejlesztése, valamint zöldterületek fejlesztése, játszótér építése és rekreációs tevékenységek helyszínének kialakítása valósult meg.

A fejlesztés eredményeként megvalósult infrastrukturális beavatkozásokat társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, foglalkoztatási, közösségfejlesztési, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok is kiegészítik, köszönhetően, hogy Szabadszállás Város Önkormányzata előzetesen támogatást nyert a szegregátumban élő személyek komplex társadalmi felzárkóztatását célzó projekt megvalósítására is.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

Forrás: Szabadszállás Város Önkormányzata