Tét Város két, szegregációval veszélyeztetett területének fejlesztését kezdik meg, amivel az élhető, biztonságos városi környezet kialakulását kívánják elősegíteni. A fejlesztésre 265,97 millió vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert a település.

Tét Város Önkormányzatának az a célja a beruházással, hogy a város két szegregációval veszélyeztetett területe fejlesztésre kerüljön, mely elősegíti az élhető, biztonságos városi környezet kialakulását – közölte közleményében az önkormányzat.

Mint írták, a támogatásnak köszönhetően többek között megújul a Bartók Béla utca, valamint az Üreghegyen felszámolásra kerül az illegális hulladéklerakó. A beruházás keretében a Bartók Béla utcában az önkormányzati tulajdonú bel- és csapadékvíz-elvezetés rendszerének felújítása, kiépítése, továbbá a meglévő járdák felújítása, kialakítása is megvalósul. A közbiztonság növelése érdekében ezen területen térfigyelő kamerák kerülnek majd elhelyezésre.

Közölték azt is, hogy a fejlesztés során egy bútorzattal ellátott szolgálati bérlakást létesítenek, amit közösségi térrel bővítenek, továbbá három szociális bérlakás is kialakítanak, amely szintén a pályázat keretében beszerzett bútorokkal egészül ki. A szolgálati lakás közösségi térrel való bővítésének eredménye a tervek szerint, hogy létrejön egy olyan közösségi helyiség, ami a hátrányos helyzetű lakosok munka világába való visszavezetését vagy annak előkészítését szolgálja a jövőben.

Az önkormányzat hangsúlyozta, a fejlesztés által fejlődik a hátrányban élők ellátórendszere, javul a környezeti állapot és a település értékmegóvása.

Tét Város Önkormányzata a leromlott városi területek rehabilitációjára a „Leromlott városi területek rehabilitációja Téten”, TOP-4.3.1-16-GM1-2019-00001 elnevezésű projekt révén 265,97 millió forintos európai uniós vissza nem terítendő támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információ a www.tet.hu oldalon található.

Forrás: sajtóanyag
Címlapkép: Wikipedia, készítette: KovácsD