Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon

166

A március 3. és 8. között megrendezésre kerülő Light + Building 2024 kiállításon az ABB lakó-, kereskedelmi és ipari épületekhez mutat be skálázható megoldásokat. A látogatók egy interaktív és magával ragadó élmény keretében „járhatják be” az intelligens épületeket és ismerkedhetnek az energiahatékonysággal, az interoperabilitással, a fenntarthatósággal és a tervezéssel, valamint a technológiai innováció új és régebbi épületekhez elérhető sokszínű lehetőségeit is felfedezhetik.

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, valamint hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

Az energiatakarékosság a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az éghajlat védelmének, és az építőiparban e tekintetben különösen nagy lehetőségek rejlenek. A széles körű villamosítás és digitalizáció kulcsfontosságú az energetikai átállás megvalósításához, jelentősen hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez, az erőforrások megőrzéséhez.

Otthoni automatizálás

Az otthoni automatizálási megoldások gyártásával foglalkozó Eve Systems tavalyi felvásárlásával az ABB vadonatúj fejezetet nyitott az interoperabilitás és a rugalmasság felé vezető úton. Az Eve technológiái a több gyártóra kiterjedő Matter csatlakozási szabványon és a Thread hálózati protokollon alapulnak. Így az ABB egy olyan új technológia integrálásában tört az élre, amely maximálisan kiterjesztheti az otthoni automatizálás világának határait.

A rendezvényen először láthatunk példákat arra, hogyan születnek az Eve készülékek, valamint az ABB-free@home® rendszer integrálásából újabb funkciók és még több kényelem. A stand látogatói a „Mindennapi élet”, a „Munka”, valamint a „Tervezés és építészet” tereket magába foglaló középső területet bejárva megtudhatják, hogyan tehetik élhetőbbé környezetüket, és kézzelfogható, működő megoldások formájában kaphatnak ötleteket új, valamint a felújított épületekhez.

A technológiák közül sokan Frankfurtban mutatkoznak be először szakkiállításon. Ilyenek például azok az érintőképernyők, amelyekkel a helyiségek összes funkciója testre szabható felületekről vezérelhető, az újrahasznosított anyagokból készült díjnyertes lámpakapcsoló-sorozatok, valamint a nagyobb nyíltságot és interoperabilitást biztosító új energiagazdálkodási rendszer-bővítő modulok. A látogatók emellett azt is megtudhatják, hogyan állítanak fel az épületautomatizálási, energiaelosztási, energiagazdálkodási megoldások új mércét idő- és helytakarékosság tekintetében a telepítés és a munka megtervezése során.

Az energetikai átállás felgyorsulásával biztonságos, intelligens és fenntartható módon villamosíthatjuk a világot

Az ABB Energetika üzletága globális technológiai vezető szerepet játszik, termékei és megoldásai a villamos energia hatékony és megbízható felhasználását teszik lehetővé az energiaforrástól a fogyasztói felhasználás helyéig. A 100 országban több mint 50 000 munkatárssal rendelkező üzletág az ügyfeleinkkel és partnereinkkel együttműködve a világ legnagyobb kihívásainak megoldásán dolgozik az villamosenergia-elosztás és ­gazdálkodás területén. Segíti a vállalkozásokat, az ipart és a fogyasztókat, hogy hatékonyan és megbízhatóan működtessék létesítményeiket és otthonaikat.

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását segíti elő. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását, működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.

Az ABB a 12-es csarnok, B/E 51-es standján várja az érdeklődőket a Light + Building kiállításon. 

További részletek: https://new.abb.com/events/light-building

 

Forrás: ABB