A Millennium Gardens első üteme több mint 90%-os bérbeadottsággal nyílt meg. Az épület Európa egyik legmodernebb, legenergiatakarékosabb és a legfrissebb ESG fejlesztési megoldásokat vonultatja fel.

A budapesti Millennium Gardens “A+ kategóriás” irodaház első üteme 90% feletti bérbeadottsággal nyitotta meg kapuit. A TriGranit által fejlesztett és a közép-európai ingatlanbefektetési tanácsadó Revetas Capital által finanszírozott épület a magyar piac egyik legreprezentatívabb irodaprojektje, az ESG szemléletű fejlesztések zászlóshajója. A Duna-parti létesítmény első üteme 21 600 négyzetméter bérbeadható területet kínál bérlőinek – tájékoztatott közleményében a Triganit ingatlanfejlesztő.

A MÜPA és a Nemzeti Színház szomszédságában lévő irodakomplexum első bérlője, a Henkel Magyarország már beköltözött, a többi blue-chip bérlő között pedig megtalálható a Fressnapf, a Provident, az MSD Pharma, a bimGroup, a HVAC és az InsularTech is.

A koronavírus-járvány idején épült irodaház a TriGranit által fejlesztett, kétszeres FIABCI-díjas budapesti Millennium Városközpont utolsó eleme. Az elsőként átadott északi torony teljes bérbeadható területe 21 600 négyzetméter, amelyből 18 210 négyzetméter nettó irodaterület, valamint 450 négyzetméter üzlethelyiség. A IX. kerületi Duna-parti sétánynál elhelyezkedő 9 emeletes épületet a FINTA Studio tervezte.

Innovatív megoldások, fenntarthatósági szempontok

A Millennium Gardens a Revetas Capital ESG & 2040 Carbon Neutrality stratégiájának első megvalósult eleme. A tervezés során innovatív megoldásokat alkalmaztak a CO2 kibocsátás és az energiafogyasztás minimalizálása érdekében, valamint környezetbarát építőanyagokat használtak. A Millennium Gardens kivitelezőit a HSE-követelmények szerint választották ki, szigorúan ellenőriztek minden helyszínen végzett munkafolyamatot, és a CO2-kibocsátás mennyiségéről is jelentést készítettek. Az épületet a BREEAM “Kiváló” és az Access4You “Gold” minősítéseknek megfelelően tervezték meg – ismertette a fejlesztő.

“Mindig nagy örömmel tölt el, ha megnyithatunk egy új irodaházat, de a Millennium Gardens mégis egyedülálló a számunkra, mert ez az épület a Millennium Városközpont utolsó eleme. A Millennium Gardens megnyitása – különösen ezekben a turbulens időkben – kiemelkedő teljesítmény a TriGranit csapatától! Szeretnék köszönetet mondani a Revetas Capitalnak a bizalomért és támogatásért, amelyet ennek a fantasztikus épületnek a kivitelezésében nyújtott. Következő lépésként már teljes intenzitással dolgozunk a Millennium Gardens második ütemének kivitelezésén.” – mondta Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

A képen: Makk Károly Dömötör (a TriGranit bérbeadási vezetője), Eric Assimakopoulos (a Revetas Capital alapító partnere), Baranyi Krisztina (a IX. kerület polgármestere) és Tom Lisiecki (a TriGranit vezérigazgatója)

Eric Assimakopoulos, a Revetas Capital alapító partnere kifejtette: “Az ESG szemlélet a cég DNS-ének szerves részévé vált, összhangban a 2040-ig megvalósítandó karbonsemlegesség iránti elkötelezettségünkkel. A Millennium Gardens nagyszerű példája a felelős épületeknek és a káros környezeti hatások csökkentését célzó kezdeményezéseinknek, amelyeket teljes eszközportfóliónkban meg szeretnénk valósítani. Öröm látni, ahogy ez a projekt életre kel, és teljesíthetjük bérlőinknek, befektetőinknek, valamint a közösségnek tett ígéretünket, különösen ebben a kihívásokkal teli gazdasági helyzetben.”

Kiemelkedő színvonalú munkakörnyezet

A 9 emeletes irodaház földszintjén egy zöld kert, a legfelső emeleten pedig egy egyedülálló tetőterasz található, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a Dunára – tájékoztatott közleményében a TriGranit. Elmondták, ezek egyaránt szolgálhatnak alternatív munkaterületként, találkozóhelyként, illetve pihenőhelyeként. A földszinten egy 300 férőhelyes prémium étterem szolgálja majd ki az Millennium Gardens, illetve a közeli irodák munkavállalóinak igényeit, amit nyáron terasszal is kibővítenek majd.

“A Millennium Gardens irodaház – a Millennium Városközpont utolsó elemeként – méltó befejezése a TriGranit “város a városban” projektjének.” – fogalmazott a fejlesztő vállalat. A városközpont számos kulturális intézményt, irodát, lakóépületet, parkot és az épületeket körülölelő, 1,5 km hosszú sétányt foglal magában. Az elhelyezkedése kiváló mind egyéni, mind a tömegközlekedés szempontjából: négy villamosvonal, több buszvonal és két HÉV-vonal halad el az épületek mellett, valamint egy kis dunai kikötő is található a közelben. Emellett a repülőtér mindössze félórás autóúttal érhető el a Millennium Városközponttól – ismertette a fejlesztő.

Forrás: TriGranit sajtóanyag