Solar Decathlon Europe 2022 verseny magyar résztvevővel

  623

  Időpont
  Időpont(ok) - 2022/06/10 - 2022/06/26
  Egész napos

  Kategóriák


  A németországi Wuppertalban 2022. június 10. és 26. között rendezik meg a Solar Decathlon nemzetközi hallgatói innovációs házépítő verseny újabb európai eseményét. A legkorszerűbb technológiákat felvonultató világversenyen egyedüli csapatként a Pécsi Tudományegyetem képviseli Magyarországot a Lungs of the City projektjével. A pályaművet 14 nap alatt, június 2. napjáig kell felépíteni a versenyzőknek Németországban. A csapat fő médiapartnere a fenntartható építészeti megoldások és azok népszerűsítése iránt elkötelezett Magyar Építéstechnika.

  Az idén a németországi Wuppertalban megrendezett rangos eseményre a Pécsi Tudományegyetem hallgatói csapata, több mint 40 nemzetközi pályázóból került kiválasztásra. Érdemüket tovább erősíti, hogy egyedüli magyar csapatként kerültek a legjobb 18 közé. Pályázati anyaguk egy olyan terv, ami alapjaiban változtatná meg az építészet ökologikus világáról alkotott szemléletet.

  A PTE versenyprojektjének neve Lungs of the City (A város tüdeje…).

  Az eseményről és a magyar csapat szerepléséről folyamatosan beszámolunk majd a Magyar Építéstechnika felületein!

  A Solar Decathlon Europe versenyről és a PTE projektjéről bővebben: https://magyarepitestechnika.hu/index.php/hirek/egyeduli-magyarkent-vehet-reszt-a-pte-csapata-egy-rangos-hazepito-vilagversenyen/