12 videóelőadás 12 témakörrel azoknak az építésgazdasági szakembereknek, akik a környezettudatos szemléletet átfogóan szeretnék megismerni és szakmájukban alkalmazni

A környezettudatos és a klímatudatos kifejezéseket igen gyakran használjuk, hiszen az éghajlat-változás kihívásai és azok megoldási lehetőségei nap mint nap foglalkoztatnak bennünket. A fogalmak azonban sokszor összekeverednek, a mögöttes tartalom is szerteágazó. Ennek orvoslására dolgozta ki a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) oktatási munkacsoportja elismert szakemberek bevonásával A környezettudatos építés alapjai című online tananyagot.

Az egyesület bízik abban, hogy a frissen végzett és a már gyakorló szakemberek is új tudással, a munkájukba beépíthető, jól hasznosítható ötletekkel gazdagodnak.

Ez az online képzés olyan továbbképzési anyag, amely a környezettudatos és fenntartható tervezéshez, kivitelezéshez és üzemeltetéshez kapcsolódó témákat járja alaposan körbe, és ad részletes információt az egyes szakterületekről” – mondja Barta Zsombor, a HuGBC elnöke, fenntarthatósági szakértő. „Minden egyes anyagot a témában nagy gyakorlattal bíró szakemberek állítottak össze és adnak el, így garantáltan naprakész információkhoz jutnakaz érdeklődők.

A kifejezetten felhasználóbarát, 12 alkalomból álló, egyenként kb. 90 perces mp4 formátumú, képi és hanganyaggal felépített előadásokat az érdeklődők a nekik legmegfelelőbb módon és időpontban sajátíthatják el. A képzési anyag úgy épül fel, hogy azok egyenként is alkalmasak a feldolgozásra és a megértésre.

Szentesi Mária HuGBC alelnök, építészmérnök, a Saint-Gobain Hungary Kft. RIGIPS Divíziójájak műszaki és termékfejlesztési vezetője, a HuGBC oktatási munkacsoportjának vezetője szerint: „A 12 különböző témájú előadás megengedi, hogy mindenki a számára leginkább érdekes vagy fontos területtel ismerkedjen meg. De szívből ajánlom az összes videóanyag megtekintését és elsajátítását, hiszen a teljes tudásanyag ad átfogó képet a környezettudatos építés mai helyzetéről és a benne rejlő lehetőségekről.

A Magyar Építész Kamara tananyagonként (2020/115) 1 továbbképzési pontot ír jóvá, mely az Építész Továbbképző Nonprofit Kht. közreműködésével érvényesíthető.

 

Bővebben a tananyagról: https://www.hugbc.hu/a-kornyezettudatos-epites-alapjai-online-tananyag

 

 

Forrás: HuGBC