Az előregyártott építőanyagok egyik nagy előnye a szakemberek és megrendelők számára is, hogy gyorsítják az építkezést. Manapság az is fontos szempont, hogy a technológiának köszönhetően kevesebb emberre van szükség a kivitelezés helyszínén – nem csoda, hogy az innováció egyre nagyobb teret nyer és egyre szélesebb körű felhasználást tesz lehetővé.

Az előregyártásban rejlő lehetőségek sokrétűsége mind a kivitelezői, mind pedig megrendelői oldalt meggyőzte már. A Leier Hungária Kft. választékában megtalálhatók az előregyártott falak, lépcsők, födémek illetve megjelent a kínálatban az előcsövezést tartalmazó klímafödém valamint a liftakna elem is.Arról, hogy a termékek hogyan támogatják a mérnöki munkát és gyorsítják a kivitelezést, az érdeklődők az ősz egyik első, rendhagyó szakmai továbbképzése keretében is tájékozódhatnak.

Mesterpanel födém

A klímafödém a Leier Hungária Kft. kínálatának újdonsága: a mesterpanel födémet a WBS Hungary Kft-vel együttműködésben kiegészítették modern felületfűtési és hűtési csövekkel, tehát a lemezekbe előre be van építve a mennyezetfűtés illetve -hűtés. A mesterpanelba épített csővezetékek alkalmasak mind a fűtő-, mind pedig a hűtővíz szállítására, így a mennyezet jelentős szerepet játszik az épület hűtésében és fűtésében. A födémbe épített csőrendszerek az épület betonszerkezetét használják a hőcseréhez, így lesz teljes a klíma: télen meleget, nyáron pedig kellemes hűtést biztosítanak zavaró légáramlatok és hőmérsékletingadozás nélkül.

Gyors megoldás családi- és társasházak esetén

A mesterpanelt elsősorban családiházakhoz és társasházakhoz ajánlja a Leier csapata. A klímafödém beszerzése jó választás lehet azok számára, akik egy modern felületfűtési és -hűtési rendszert is szeretnének alkalmazni. Ahogy azt már az előregyártott elemektől megszokhattuk, számos előnyt kínálnak a kivitelezés helyszínén. Klímafödém esetén a csövek és az esetleges elektromos dobozok beépítése nagymértékben meggyorsítja a fűtési, hűtési és az elektromos rendszer kiépítését, így kevesebb az élőmunka igény, ezen felül elegendő a födémlemezek alját csak glettelni, tehát megspórolható munkafolyamat a vakolás.

További lehetőségeket kínál az előregyártás

Előregyártott liftakna

Hasonló előnyöket nyújt a Leier másik újdonsága, az előregyártott liftakna elem, amelyet – a korábbiakhoz hasonlóan – a megrendelő igényeinek megfelelően tervezik és gyártják a cég szakemberei. Az elemek vasalása az épület statikusának adatszolgáltatása és elvárásai alapján történik, míg az elemek egymáshoz rögzítése menetes szárak és hüvelyek segítségével valósul meg, akár néhány óra alatt. Nézzük, hogyan!

A Leier liftakna egyik legnagyobb előnye, hogy méretpontos, így elkerülhető a hagyományos, monolitból készült liftek nehéz beépítése, azaz a fal végigcsiszolása és zsaluzása. Az előregyártással készült falak gyorsan építhetők, a feladat itt nem más, mint az elemek egymásra helyezése. A kivitelezéshez maximum 4-5 főre van szükség, egy elem beemelése pedig 20-25 percet vesz igénybe – így lehetséges az, hogy egy nap, sőt órák alatt is helyére kerülhet a liftakna. Toronydaruval még arra is van lehetőség, hogy a liftakna elemek szokatlannak hangzó módon, az építkezés végén kerüljenek a helyükre – az pedig csak a daru teherbírásától függ, hogy hány részletben oldható meg a feladat.

A minőségi, méretpontos elemek társasházakba és ipari létesítményekbe is megfelelők, továbbá a munkafolyamatok egyszerűsödése, a kivitelezési idő rövidülése miatt az előregyártás költséghatékony megoldás. A liftakna falvastagsága 12 vagy 15 cm lehet, és zárt (minden oldalról falazott), illetve nyitott kivitelben (U alakban) is gyártható. A Leier liftaknák 4-6 személyesek, méretük igényre szabható: szélességük 140-240 cm, hosszúságuk 180-310 cm, magasságuk pedig 150-300 cm-ig terjedhet.

Ha a határidőket szem előtt tartó, élőmunkát csökkentő megoldásra van szükség, nézzen körül a Leier előregyártott termékekből álló kínálatában.

Ha a leírtak felkeltették érdeklődését, érdemes részt vennie a Budapesten szeptember 8-án megrendezendő „Barátságban az építészet és a gépészet” rendhagyó szakmai klubkonferencián, ahol kiderül, mire érdemes odafigyelni tervezés során, hogy a későbbiekben az épület messzemenőkig megfeleljen az energetikai elvárásoknak: szerkezetét és gépészetét tekintve is. További információt itt talál.

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.