Zajlik az építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése!

863

A Magyar Iparszövetség (OKISZ), Somogy Megyei Iparszövetség, Baranya Megyei Iparszövetség (Baranya Megyei KISZÖV) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) konzorciuma az építőipar ágazatában megvizsgálja az ágazatban működő munkaadók jelenlegi környezettudatossághoz viszonyuló helyzetét. A projekt célja, hogy az építőipari ágazatban a környezettudatos technológiai újítások számára teret nyisson, egyben az ebben az ágazatban működő vállalkozások érzékenyítése a környezetvédelem iránt megvalósuljon.

A projekt megvalósítása 2021 márciusában vette kezdetét, és jelenleg is tart.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretei belül megvalósuló program elején mélyinterjúk lefolytatása valósult meg. A mélyinterjúk a régió 50 munkáltatójával készültek el, akiknél felmérésre került a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetük, általuk jelenleg alkalmazott technológiák és lehetséges kezelési módok, azon problémák elhárítására, melyek a modernebb, környezetkímélőbb technológia bevezetését esetlegesen akadályozzák.

A mélyinterjúk alapján a jelen helyzet felmérése valósult meg, és megismerve a vállalkozások jelen helyzetét, a megoldási javaslatok kidolgozása is lehetséges lesz a projekt kedvezményezettjei számára. Az elkészült tanulmány komplexen vizsgálja az ágazat helyzetképét. Az általános helyzetképen túl helyzetképet kapunk a technológiákról, illetve az ágazatban releváns oktatásról.

A tanulmány tartalmi elemei:

  • Az építőipari vállalkozások általános helyzetképe
  • Az építőipari vállalkozások technológiai helyzetképe
  • Az építőipari vállalkozások környezetvédelmi, környezettudatossági helyzetképe
  • Az oktatási intézmények általános helyzetképe
  • Az oktatási intézmények technológiai helyzetképe

A projekt második felében ezen bevezethető technológiák megismertetése, népszerűsítése valósul meg, valamint képzések révén a konzorciumi tagok segítik a munkavállalók számára a technológiák elsajátítását, környezetvédelmi érzékenyítésüket. A mélyinterjú alanyai és az ágazatban működő vállalkozásoknak lehetősége nyílik személyes tanácsadás igénybevételére.

Amennyiben többet szeretne a projektről megtudni, látogasson el a projekt hivatalos honlapjára:

https://zoldepitoipar.hu/

Ha a tanulmányt szeretné megtekinteni, kattintson a lenti linkre:

https://zoldepitoipar.hu/kutatas.html

Forrás: Neoduo Consulting Kft.