Rádiófrekvenciás megoldás fejlesztésére nyert el támogatást a Grabarics Kft.

1664

A Grabarics Kft. az Európai Unió támogatásával az „Építőipari termékeszközök egyedi azonosítására és nyomon követésére alkalmas rádiófrekvenciás megoldás fejlesztése” című,  GINOP-2.1.2.8-1-4-16-2016-00483 számú pályázat keretén belül 131,35 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Grabarics Kft. az építőipari generálkivitelezési tevékenysége során használt több ezer saját tulajdonú eszköz- és szerszámállománya egyedi azonosítására keresett innovatív megoldást, amely biztosítja azok követhetőségét, és pontos, naprakész adatokat biztosít. Olyan megoldásra volt szükség, mellyel a cég munkatársai számára az eszköz átvételt és átvételi procedúrát a lehető legkényelmesebbé, manuális számolástól mentessé teszi.

A fejlesztés eredményeként bevezetett RFID technológia megvalósításával egy olyan rendszer kiépítése valósult meg, amely biztosítja a különböző termékeszközök egyedi azonosítását, lehetővé téve követésüket, a beszerzéstől a selejtezésig. A kutatás-fejlesztési, innovációs projekt keretében az eszközök, eszközcsoportok meghatározását követően beszerzésre kerültek a szükséges technológiai eszközök, az RFID (rádiófrekvenciás) jeladók és tag-ek, valamint ipari tabletek, emellett fejlesztésre került a vállalat informatikai rendszere, az RFID technológiával való integrálás érdekében.

A fejlesztés előnyei:

  1. Használatával ellenőrizhetővé válik, mely építési projekten mennyi ideig használták az eszközöket, így a projektek költségei pontosabban tervezhetők.
  2. Az azonosítás révén az eszközök élettartama és garanciális ideje követhetővé válik.
  3. Az android operációs rendszerrel rendelkező dedikált telefonok, PDA-k és ipari tabletek segítségével gyorsan, pontosan és könnyen végezhetők el mind a bevételezési, mind a kiszállítási, valamint leltározási műveletek, jelentősen megkönnyítve ezzel munkatársaink mindennapi munkáját.
  4. A technológia bevezetése hatékonyabbá teszi a Grabarics Kft. teljes logisztikai és raktármenedzsment folyamatát.

 

 

Forrás: Grabarics Építőipari Kft.