Technológiai fejlesztéssel növeli versenyképességét az ACÉLHIDAK Kft.

2140

253 millió forint összköltségű beruházással fejleszti gépparkját az ACÉLHIDAK Kft. az apostagi fióktelepén. A pályázati forrást is tartalmazó keretből a vállalat a gyártási kapacitását kívánja növelni, valamint fejleszti az előkészítési és minőségellenőrzési folyamatait is. 

A magyar tulajdonú ACÉLHIDAK Kft. középnehéz és nehéz acélszerkezetek – elsősorban hidak és daruszerkezetek – gyártásával és helyszíni szerelésével foglalkozik, kiegészítve a kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokkal. A 2016-ban alapított vállalkozás ma több mint 200 fős mérnöki és szakember-gárdával működik, gyártóterületük több mint 5300 m2.

A vállalat jelenlegi, 253 millió forint összértékű fejlesztésének célja, hogy az apostagi fióktelepén növelni tudja gyártási kapacitását, gyorsabbá tegye az előkészítési, gyártási és minőségellenőrzési munkafolyamatot, ezáltal növelje a vállalkozás komplex acélszerkezet-gyártási tevékenységének hatékonyságát és hozzáadott értékét.

A géppark-fejlesztési projektre a vállalat a Széchenyi Terv Plusz program keretében, a GINOP Plusz-1.2.1-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása c. konstrukció keretében 177 millió forint feltételesen vissza nem térítendő pályázati forrást nyert el.

Pályázati forrásból beszerzett fúró-maró gép használat közben

A projekt keretében bakdaru, hidraulikus mozgató rendszer, akkumulátor működtetésű nyomatékkulcsok, hegesztőgépek, fúró-maró gép, mágnestalpas fúrógépek, filmelőhívó automata, radiográfiai röntgenvizsgáló, ultrahangos hibakereső készülék, nagy pontosságú, 3D-s mérőműszer, rakodógép és laptopok beszerzése valósul meg – közölte a beruházás kapcsán a vállalat.

Szervezetfejlesztést és fenntarthatósági intézkedéseket is megvalósítanak a projekt keretében

Elmondták azt is, hogy az apostagi fióktelepen a géppark bővítése mellett szervezetfejlesztés és munkavállalói képzés is megvalósul annak érdekében, hogy a megrendelők igényeit a lehető legmagasabb hozzáadott értékű termékekkel és szolgáltatásokkal elégítsék ki. A fejlesztés részeként az apostagi gyártócsarnokra napelem-rendszert is telepítenek, amely fenntarthatóbbá és költséghatékonyabbá teszi az üzem működését.

A fejlesztés kapcsán a vállalat hangsúlyozta, az új eszközök a legmodernebb technológiát jelentik a fémszerkezet-gyártás terén. Beszerzésük – a termékpaletta bővítésével és a saját belső minőségellenőrző labor létrehozásával együtt – költséghatékonyabbá teszi a működést, így növeli a cég versenyképességét és lehetővé teszi új partnerek kiszolgálását.

Bóka László, ügyvezető

„Az ACÉLHIDAK Kft. által gyártott acélszerkezetek a kezdetektől megjelennek az ország legjelentősebb acélszerkezeti projektjein, legyen szó közúti hidakról, vasúti hidakról, gyalogos és kerékpáros hidakról vagy speciális daruszerkezetekről. Munkatársaink nem csak a csepeli és apostagi gyártócsarnokokban, hanem a külső projekthelyszíneken is azon dolgoznak, hogy a megbízásokat kiváló minőségben teljesítsék” – mondta a cég ügyvezetője, Bóka László az október 7-én tartott projektindító rendezvényen. Hozzátette: „A GINOP Plusz-1-2-1-21. konstrukció példátlan támogatást jelent egy kkv számára, hiszen lehetőséget biztosít a legmodernebb eszközök költséghatékony beszerzésére.”

A „Modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő technológiai fejlesztés az ACÉLHIDAK Kft. apostagi fióktelepén” című projekt az Európai Unió feltételesen vissza nem térítendő támogatásával valósul meg – közölte a vállalat.

A projektről bővebb információ a https://acelhidak.hu/ oldalon található.

Forrás: Acélhidak Kft.