A 2022-es év az Ariston történetének eddigi legnagyobb felvásárlását hozta el. A németországi piacon jól ismert CENTROTEC Climate System mostantól az Ariston égisze alatt forgalmazza termékeit. A cég 703 millió euroért kerül olasz tulajdonba – tájékoztatott közleményében az Ariston.

A 2500 alkalmazottat foglalkoztató CENTROTEC piacvezető a fűtés, szellőztető rendszerek és légkezelés, valamint a kapcsolt hő -és villamosenergia megoldások területén. Jelenléte szignifikáns Németország mellett Hollandiában és más európai piacokon is, ahol Wolf, Brink, Pro-Klima és Ned Air néven forgalmazza termékeit. A 703 millió eurós tranzakciónak idén decemberben lesz vége amikor a részvények átadása is megtörténik.

Az Ariston történetében ez már a sokadik felvásárlás, amellyel a fűtéstechnikai vállalat tovább bővíti jelenlétét a világpiacon. Közölték, a fúziók hátterében a cég azon törekvése áll, amely szerint a legmodernebb, legenergiatakarékosabb és legalacsonyabb kibocsátású termékeket szeretné forgalmazni világszerte. Kiemelték, jelen akvizíció a vállalatcsoport ESG stratégiája irányába is egy hatalmas lépés.

A Brink márkanév ezentúl biztosítja az Ariston Group számára azt a technológiát, termékportfólió-kiegészítést és gyártási bázist, amely a lakossági szellőztető rendszerekben rejlő lehetőségek kiaknázásához szükséges. A légkezelő egységek pedig az Ariston Csoport ipari megoldások üzletág ügyfeleinek kínált klímamegoldásait fogják erősíteni – közölte a nagyvállalat.

Elmondták azt is, hogy a Wolf márkanevet viselő termékek a cég ELCO és ATAG márkáival a csoport közép- és felső kategóriás fűtési kínálatát hangsúlyozzák. Kihasználva az egyes márkák egyediségét, a termékportfólió egymást kiegészítő jellegét, az új generációs hőszivattyúkat, az alkalmazási megoldásokkal kapcsolatos know-how-t és a kiváló értékesítést követő „after sales” szolgáltatást.

Forrás: sajtóanyag