Megjelent a kormányhatározat a rozsdaövezeti akcióterületek lehatárolásával kapcsolatos döntések kormányzaton belüli előkészítésének rendjéről

1273

A Magyar Közlöny 39. számában jelent meg a 1107/2021. (III. 10.) Kormányhatározat, amely a rozsdaövezeti akcióterületek lehatárolásával kapcsolatos döntések kormányzaton belüli előkészítésének rendjét határozza meg.

A kormányhatározat szerint a kijelölésre irányuló kezdeményezéseket a Kormány döntésének megalapozása érdekében minden esetben előzetes vizsgálatnak, az e határozatban foglalt feltételek fennállása esetén pedig részletes vizsgálatnak kell alávetni.

A részletes vizsgálatot a rozsdaövezeti akcióterületekkel kapcsolatos ügyekért felelős miniszter folytatja le, és készíti elő egy öttagú Rozsdaövezeti Bizottság részére. A Bizottság tagjai a rozsdaövezeti akcióterületekkel kapcsolatos ügyekért, a településfejlesztésért és településrendezésért, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért, a környezetvédelemért, valamint a közlekedésért felelős miniszter által delegált egy-egy személy.

A Bizottság foglal állást a kezdeményezéssel kapcsolatban. A Bizottság elnöke a miniszter által kijelölt személy. A Bizottság a döntéseit egyszerű többséggel hozza, szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt. A Bizottság a működési rendjét maga határozza meg.

A megvalósítási limit legalább 1 milliárd forintos fejlesztés.

 

További információ: www.magyarkozlony.hu

 

 

Forrás: Magyar Közlöny