Hivatalosan is lezárult a WING német ingatlanpiaci tranzakciója, így a magyar ingatlanfejlesztő vállalatcsoport immáron három országban van jelen meghatározó szereplőként az ingatlanfejlesztői piacon. A WING 2022 végén írt alá megállapodást arról, hogy többségi részesedést vásárol a Bauwert AG vállalatban. A tranzakcióval a WING a nemzetközi növekedési terveit követve szerzett többségi tulajdonrészt a vezető német ingatlanvállalatban, újabb lépést téve abba az irányba, hogy a közép-európai ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő vállalatcsoportjává váljon.

Véget ért a WING tulajdonszerzésének folyamata Németország egyik legelismertebb lakó- és kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó ingatlanfejlesztő cégében, a Bauwert AG-ban. A WING, Közép-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, valamint a lengyelországi befektetési és vagyonkezelő Griffin Capital Partners összesen 60%-os részesedést vásárolt meg, amiből utóbbi 10%-ot tudhat magáénak, így a WING többségi részesedést szerzett a vezető német ingatlanvállalatban.

A németországi ingatlanpiacra történő belépés, valamint a Varsói Értéktőzsdén is jegyzett Echo Investment többségi tulajdonrészének 2019-ben történt megvásárlása egyaránt hozzájárulnak a WING portfoliójának diverzifikálásához, és ezáltal a vállalatcsoport növekedési kilátásainak tovább erősítéséhez.

Stratégiai céljainknak megfelelően folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hazai jelenlétünk erősítésén túl a nemzetközi színtéren is az ingatlanpiac meghatározó szereplőjévé váljunk. Az Echo eredményeinek köszönhető lengyelországi sikereink után pedig a Bauwert többségi tulajdonának megvásárlásával immár a németországi piacon is jelen vagyunk” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója, majd folytatta: „A tranzakció zárása fontos mérföldkő annak irányába, hogy vezető európai ingatlanfejlesztő vállalattá válhassunk, hiszen a cégcsoportunkat most már három országban jegyzik a meghatározó szereplők között az ingatlanfejlesztői piacon.”

A WING a tranzakció zárásával Németország egyik legjelentősebb és legismertebb ingatlanfejlesztő cégében szerzett többségi részesedést.

A Bauwert az 1983-as alapítása óta több mint 330 ingatlanfejlesztési projektet adott át, összesen 2 millió négyzetméter megépítését is meghaladva. Lakó és kereskedelmi épületeinek több mint 70%-a Berlinben valósult meg, a vállalat eddigi fejlesztési volumene pedig meghaladja a 4,5 milliárd eurót. A Bauwert jelenleg folyamatban lévő projektjeinek értéke eléri a 2,5 milliárd eurót, melyek Berlinben és a német főváros agglomerációjában, elsőrangú városi helyszíneken, illetve dinamikusan fejlődő elővárosi területeken találhatóak.

A tranzakció hivatalos zárását követően a társaság részvényeinek 40%-át továbbra is a Bauwert korábbi tulajdonosainak birtokában marad, akik ezt követően is ellátják a vállalat irányítását, felelnek a folyamatban lévő, összesen több mint 550 000 négyzetméternyi fejlesztés megvalósításáért és a jövőbeni projektek előkészítéséért.

 

Forrás: WING sajtóközlemény