Hild János-díjat kapott Szeged a Belvárosi híd térségének megújításáért

219
Fotó: Frank Yvette

Szeged Hild János-díjat kapott a Belvárosi híd térségének megújításáért a Magyar Urbanisztika Társaságtól. A Móra Ferenc Múzeum központi épülete, a belvárosi hídfő és környékének felújítása 2019-ben kezdődött, a város saját és uniós forrásból több mint 4 milliárd forintot fordított erre. Egyszerre, egymáshoz kapcsolódóan újult meg a múzeum, a vár, a Móra park, a Roosevelt tér, a Stefánia, a Belvárosi hídfő, a Híd utca és az Oskola utca.

Nemcsak a kulturális intézmények újultak meg, hanem azok környezete is. A Zöld Város program keretében újra parkosították a Tisza-part belvárosi szakaszát, és a fejlesztések eredményeként a sétálók, a kerékpárosok és az autósok is biztonságosan közlekedhetnek erre.

A Hild János-díj a Magyar Urbanisztika Társaság legrangosabb kitüntetése, mellyel 1968 óta ismerik el a településfejlesztésben, illetve a településrendezésben kiemelkedő eredményt elérő települések, illetve személyek munkáját.

Az elismerést jelző – német jura mészkőből és bronzból készült – emlékművet, Bánvölgyi László szobrászművész alkotását, a Móra Ferenc Múzeum mellett állították fel.

 

Forrás: szegedinap.hu