Elérte legmagasabb pontját a LIVING eddigi legzöldebb lakófejlesztése, a 13. kerületi Rozsnyay utcában található Le Jardin, a franciául kert elnevezésű projekt első üteme. A 165 db lakásos ökobarát lakópark a Rákos-patak mellett épül fel, kiváló, zöld övezeti elhelyezkedéssel. A LIVING a beruházás során végig a környezettudatos megoldások alkalmazását tartja szem előtt, így a lakásokat is az átlagon felüli műszaki tartalom és energiahatékony megoldások jellemzik. A lakópark kivitelezése az ütemterveknek megfelelően halad, első ütemének átadása 2024 második felében várható. 

LIVING eddigi legkörnyezettudatosabb beruházása

Az AA+ energetikai besorolású lakóépület első ütemében 165 db lakást alakítanak ki, amelyeket egytől egyig átlagon felüli műszaki tartalom és gazdaságos üzemeltetés, így alacsony rezsiköltségek jellemeznek. A Le Jardin hatékony alaprajzú, napsütötte, praktikus stúdiólakásoktól egészen a nagyvonalú, ötszobás penthouse lakásokig kínál lehetőségeket. A „le jardin” franciául kertet jelent, így a nevéhez méltó módon a lakópark csendes, idilli környezetben helyezkedik el, minden oldaláról kertekkel határolva.

Az épületben hőszivattyú biztosítja majd a fűtést és a melegvizet, továbbá korszerű mennyezetfűtési rendszer kialakítása zajlik, az épület falaira pedig kiemelkedő vastagságú, jellemzően 15 cm vastag hőszigetelés kerül. Az épületek tengelye észak-déli, így a homlokzatok kelet-nyugati tájolásúak, amik a szoláris hőnyereséget támogatják, melynek köszönhetően alacsonyabbak lehetnek az éves fűtési költségek. Az épületben a földszinti és az első emeleti növényzettel telepített kert pedig segít a mikroklíma javításában, ezáltal otthonossá teszik a környezetet, csökkentik a zajártalmat, hűsítik a tereket, javítják a levegő minőségét.

„Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztőjeként célunk, az olyan modern, városi 21. századi megoldásokat kínáló otthonok fejlesztése, amelyek egyszerre szolgálják a lakásvásárlók kényelmét, életminőségük javítását, illetve környezetünk megóvását. A Le Jardin fejlesztésénél is maximálisan arra törekedtünk, hogy a lakók igényeit a fenntarthatóság jegyében a legmagasabb szinten és minőségben tudjuk kiszolgálni. Éppen ezért a lakóparkot teljes mértékben a megújuló energián alapuló gépészeti megoldások, a környezettudatos anyaghasználat, a szelektív hulladékkezelés, a környezettudatos vízfelhasználás és az esővíz újrahasznosítás jellemzi. A zöld megoldások további előnyöket is jelentenek: a homlokzati nyílászárók például 3-rétegű üvegezéssel készülnek, így a leendő lakók számára az éves hűtési-fűtési költségek is sokkal alacsonyabbak lehetnek egy hagyományos kialakítású lakáshoz képest” – hangsúlyozta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

Kiváló közlekedési infrastruktúra

A Le Jardin lakópark egy dinamikusan fejlődő városrészben, kiváló kertvárosi elhelyezkedéssel, parkos zöldkörnyezetben, a 13. kerületi Rozsnyay utcában található. A Váci út közelségének köszönhetően remek közlekedési infrastruktúrával rendelkezik: a belváros autóval és tömegközlekedéssel többféle módon is könnyen megközelíthető (M3, 14-es villamos, 105-ös busz). Az aktív életmódot kedvelőknek pedig biztosított a biciklis közlekedés is, hiszen a lakópark közelében teljesen különálló kerékpárút vezet.

A LIVING fejlesztésének egyik egyedisége, hogy az épületből a Rákos-patakhoz közvetlen lejáró vezet majd, a patak túloldalán pedig egy felújított park is megtalálható, amely az új gyalogos hídnak köszönhetően közvetlenül elérhető a lakók számára. A Le Jardin közvetlen közelében játszótér, óvoda, iskola, két gimnázium és két szakközépiskola, valamint egyetem is található, így kitűnő választás gyermekes családok számára. A környéken elérhetőek továbbá szupermarketek, bevásárlóközpontok, orvosi rendelők, gyógyszertár és wellness központ is.

Egyedi szolgáltatások

A LIVING sztenderdeknek megfelelően, a Le Jardin egyedi, a mindennapokat megkönnyítő LIVING Service szolgáltatáscsomagokat kínál, melyek három területen könnyítik meg a lakók mindennapjait. A Community LIVING szolgáltatások részeként a car-sharing mellett többek között nappali-társalgó, könyvtár, és 0-24 órás csomagátvétel is elérhető. A Smart LIVING okosotthon megoldásokkal energiatakarékos és biztonságos otthonokba költözhetnek a tulajdonosok. A LIVING Solutions szolgáltatásokkal a lakástulajdonosoknak pedig lehetősége nyílik arra, hogy saját vagy befektetési célra vásárolt ingatlanukkal kapcsolatos teendőik intézését gördülékenyebbé tegyék.

 

Forrás: LIVING