2022 novemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 7,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 6,9%-kal nagyobb volt az októberinél.

2022 novemberében az előző év azonos hónapjához képest az építményfőcsoportok termelése közül az épületeké 18,6%-kal nagyobb, az egyéb építményeké 6,9%-kal kisebb volt. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 9,1%-kal nőtt, az egyéb építmények építésében 14,0%-kal csökkent a termelés. A speciális szaképítés termelése 18,9%-kal bővült. A megkötött új szerződések volumene 3,8%-kal emelkedett a 2021. novemberi bázishoz képest, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 9,6%-kal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 4,2%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállományának volumene 1,0%-kal mérséklődött, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 5,0%-kal nőtt, az egyéb építményekre vonatkozóké 5,0%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

2022 első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 4,2%-kal bővült.

 

Forrás: KSH