Energiahatékony felújítás a gyakorlatban 2.

  3267

  When

  2023/03/09    
  09:00 - 12:30

  Event Type

  Fókuszban az 1945 után épült hagyományos szerkezetű épületek. Élő, félnapos online képzés a HuGBC szervezésében.

  A díjmentes, online térben megvalósuló tréning második alkalmán az 1945 után épült hagyományos szerkezetű épületek szempontjából járják körül az energiahatékony épületfelújítás kérdéseit.

  A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) február és március folyamán három alkalmas, gyakorlati szempontú képzéseket kínál elsősorban társasházkezelőknek és közös képviselőknek, de bármely felújítás-menedzsmentben vagy döntéselőkészítésben érdekelt szakember számára is hasznos lehet. Cél, hogy a gyakorlatban is alkalmazható tudást, eszközöket kínáljanak, hogy minél több és hatékonyabb társasházi energetikai felújítás valósulhasson meg Magyarországon.

  A képzés második alkalmán az 1945 után épült, hagyományos szerkezetű épületekre koncentrálnak. Sokszor beszélünk az épületek energiahatékonyságának fontosságáról, és arról, hogyan lehetne az épületekben rejlő lehetőségeket kihasználni, a hatékonyságot növelni. A lakások energetikai korszerűsítésének üteme és mélysége azonban még mindig messze nem elégséges. Előadók megmutatják, hogy a 1945 után épült épületek esetében milyen eszközök állnak rendelkezésre a napi gyakorlatban és a döntések támogatásában. Sok gyakorlati példára számíthatnak a műszaki megoldásokkal, megtakarítási és együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban is.

  A képzésen ezeket a témákat biztosan körbejárják:

  • Műszaki szempontból milyen lépései vannak az épületenergetikai felújításnak, mi a helyessorrend, mire érdemes figyelni? (Építészeti, gépészeti megoldások)
  • Energiahatékonyság mint finanszírozási és megtakarítási lehetőség. Milyen lehetőségek rejlenek pl. az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerben (EKR) és az ESCO-típusú finanszírozási modellben?
  • Milyen pillérekből áll egy jó döntéselőkészítő anyag, és ezek hogyan épülnek egymásra?
  • Közösségi tervezési módszerek a lakóközösség hatékony bevonására

  További részletek: www.hugbc.hu