Innovatív termékekkel és digitális újításokkal érkezett a Guardian Glass a düsseldorfi Glasstec kiállítás és vásárra. Egyik ilyen a Guardian Clarity™ Neutral, a valaha volt legtisztább, semleges megjelenésű tükröződésmentes üveg, amelynek előző generációs változata olyan kincseket óv ma is, mint Kan, a 158 millió éves dinoszaurusz vagy a Mona Lisa mosolya.

158 millió év védelmében

Kan, a 158 millió éves, 7,5 méter hosszú, 2,2 méter magas dinoszaurusz és látogatói is egy speciális, szinte láthatatlan üvegen keresztül szemlélik egymást. A kiállítótér kialakításánál szempont volt, hogy ne csak látvány tekintetében nyújtson tökéletes vizuális élményt, de bármilyen szögből le is lehessen fotózni a dínót úgy, hogy a felvillanó vaku fénye ne tükröződjön vissza a képen. A franciaországi Périgord régióban, a Marqueyssac-kertekben található látványosság méltó bemutatására ezért a tulajdonos, Kléber Roussillon a Guardian Clarity™-t választotta.

Azonban nem ő az egyetlen híresség a Guardian Glass életében. Biztosan sokan emlékeznek arra az idén májusban történt, nagy port kavaró esetre, amikor egy mozgássérült nőnek öltözött férfi tortával támadta meg Leonardo da Vinci ikonikus festményét, a Mona Lisát. Szerencsére a világ egyik leghíresebb festményeként számon tartott alkotás egy speciális üveg védelmét élvezi, amelynek köszönhetően nem esett baja. Így miután a tortát letörölték az üvegről, továbbra is rejtelmesen mosolyog a látogatókra. Bizonyára kevesen tudják, de a történetnek magyar vonatkozása is van, hiszen az üveg a Guardian Glass orosházi üveggyárában készült. Az üveg ilyen jellegű felhasználása esetén szintén fontos kritérium, hogy szinte láthatatlan legyen, tökéletesen visszaadja a színeket, és hogy bármilyen szögből le lehessen fotózni visszatükröződés nélkül.

Említhetnénk akár a luxemburgi MNHA (Musée National d’Histoire et d’Art) is, ahol a Luxemburg város területéről előkerült értékes leletekből rendezett kiállítást a látogatók ugyancsak a Clarity™ üvegen át csodálhatják meg. Egy építészeti példát is említve, az isztambuli Yapı Kredi Cultural Art Complex épületének Istiklal utca felé megnyíló homlokzata a Guardian Clarity™ tükröződésmentes üvegnek köszönhetően látványosan egyesíti a belső teret a várossal, egyedi élményt nyújtva a látogatóknak.

Határtalan vizuális élmény

Nem tériszonyosoknak való az a korlát, amely az új üveginnovációnak köszönhetően teljesen láthatatlanná válhat a kilátás és a nézelődő között. Ezt az élményt nyújtja a Guardian Glass legújabb innovációja, a Guardian Clarity™ Neutral. Olyan tükröződésmentes bevonattal rendelkező üveg, amely a vállalat eddigi termékei közül a lehető legnagyobb átlátszóságot biztosítja, így az üvegen keresztül is valósághű természetes látvány tárul a szemünk elé, ami tökéletes megoldást nyújt olyan építészeti projektek esetén, ahol ez fontos elvárás. De akár különlegessé, egyedivé is varázsolható vele egy épület, ahogy az a fent említett Yapi Kredi kulturális központ példáján is látszik.

Lényeges megemlíteni azonban azokat a speciális célú alkalmazásokat is, mint például a digitális feliratok, kiskereskedelmi vagy múzeumi kirakatok, hiszen ezek esetében a nagyobb átláthatóságú, semleges megjelenésű üvegek iránti igény napról-napra nő. Az új, az eddiginél még átlátszóbb és tükröződésmentesebb üveg, a Clarity™ Neutral 0,6%-os fényvisszaverő képességének köszönhetően az eddigi legátlátszóbb és tükröződésmentesebb látványt nyújtja a Guardian történetében. Az előző generációs, 0,7%-os fényvisszaverő képességű Guardian Clarity-hez képest a Clarity™ Neutral még átlátszóbb, hiszen az üvegben maradó kékes fényvisszaverődés csökkentésével még semlegesebb visszaverődő színt sikerült elérni. A Clarity™ Neutral további előnye, hogy gyenge vagy szórt háttérfényviszonyok mellett is csökkenti a nemkívánatos fényvisszaverődést, fénytörést több szögben és fényfrekvencián keresztül is. Sőt, még a hőkezelés utáni homályosság és színeltolódás is alacsonyabb.

Részletesen a Clarity™ Neutral-ról:
https://www.guardianglass.com/eu/en/our-glass/guardian-clarity/clarity-neutral

Inspiráció Guardian projektekből:
https://buildmarketing.hu/guardian-glass-cube-berlin

 

Forrás: Build-Communication