Hatodik alkalommal rendezik meg a mára nagy hagyománynak örvendő Beton Arcai Kiállítást Pécsen, a Nick Galériában. A szeptember 11-én induló tárlat ezúttal is a Szigetmonostori Beton Szimpóziumon készült alkotásokat vonultatja fel.

Az idei évben 2019. július 15-29. között került megrendezésre Szigetmonostor szívében a két hetes betonművészeti alkotótelep, amelyen 8 művész, szobrász, betonszobrász vett részt és készített alkotásokat a település számára. 2019 globálisan a víz éve, és mivel Szigetmonostor a Duna által közrefogott szigetcsoport része, ezért az idei betonművészeti alkotásokat is a víz motívumai vezérelték.

Az ország szinte minden pontjáról érkező alkotók mellett idén először egy kanadai művész is meghívást kapott. David Umemoto Montreálból csatlakozott a táborhoz, részvételével pedig a szervezők egy új hagyományt szeretnének elindítani, amely egyben a művésztelep nemzetközi vizekre való lépését is jelentené, támogatva a hazai és a külföldi művészek közötti kulturális párbeszédek megvalósulását.

A hatodik Beton Arcai kiállítás a korábbi évekhez hűen idén is a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásával valósult meg, akik a beton, mint értékteremtő anyag szerepére kívánják felhívni a figyelmet. „A művésztelep munkáját több éve támogatjuk és valósítjuk meg közösen a betonszobrok kiállítását. Az idei évi témaválasztás azért is érdekes, mert a Földön a víz és a beton a legtöbbet használt alapanyag és a szobrászok segítségével még hangsúlyosabbá tudtuk tenni a kettő anyagkör szoros kapcsolatát.” – nyilatkozta Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

Fotó: Ágoston Katinka

A kiváló minőségű cement és mészkőliszt nem csupán alapanyagként szolgált, de segítségükkel az alkotók bebizonyíthatták azt is, hogy a beton sokszínű felhasználási módjaival bőven túlmutat az építőipar által megszokott felhasználási kereteken. Az izgalmas tárlat arra is tökéletes alkalmat teremt, hogy átgondoljuk: nem minden az, aminek látszik.

A Beton Arcai 6.0 Kiállítás ünnepélyes átadóval nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, akik szeptember 11-től egészen október 13-ig látogathatják a Nick Art&Design Galériában Pécsen, a Király utca 1. szám alatt, a Galéria nyitvatartási idejében.

A kiállítást megnyitotta: Kertészfi Ágnes, üvegtervező

Az idei év alkotói, kiállítói:

  • David Umemoto (Kanada),
  • Dobolán Judit,
  • Fekete Lilla,
  • Kuti László,
  • Mindák Gergely,
  • Szilágyi Csilla,
  • Varga Tibor,
  • Veres Balázs

 

 

Forrás: LAFARGEHOLCIM

 

 

Rail Cargo banner