2021-ben ismét indul az alumíniummal burkolt ill. fedett épületek megmérettetése. Idén május 5-ig várja a Prefa által felkér neves zsűri építészek és az építészhallgatók munkáit. Eközben a 2020. évi pályázati anyagok zsűrizésére márciusban kerül sor. A két év legjobbjait pedig a tervek szerint júniusban ismerheti meg a közönség.

Ismét keressük a figyelemre méltó, PREFA innovatív alumínium tető- és homlokzati panelek felhasználásával készült izgalmas projekteket, akár megvalósult, akár tervezett épületek szintjén.

A pályázat célja bemutatni azt a határtalanságot, amit a minőségi fémlemez-fedés és burkolat esztétikája, megmunkálhatósága és műszaki jellemzői adnak a tervezői fantáziának, melynek alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelések is megvalósíthatók – legyen szó műemlék épületről vagy modern környezetben történő felhasználásról.

Egy pályázat, két kategória

Az A. kategóriában építészek PREFA anyaggal fedett – burkolt, megvalósult épületek (középületek, lakóházak, műemlék épületek), vagy PREFA-termék falhasználásával készült építési engedéllyel rendelkező tervek (középületek, lakóházak, műemlék épületek) és dokumentáció benyújtásával pályázhatnak.

A B. kategória építészhallgatók ötlet/tervpályázata, ahol a hallgató által választott bármilyen középületen vagy lakóépületen (minimum 4 lakásos társasház) PREFA-termékek alkalmazását mutatja be.

A 2021. évi pályázat Bíráló Bizottsága:

  • Erő Zoltán, Budapest főépítésze, okl. építészmérnök, vezető tervező
  • Ráday Mihály, elnök, Budapesti Városvédő Egyesület
  • Eltér István, a Magyar Építész Kamara elnökségi tagja
  • Horváth Sándor, egyetemi adjunktus, BME Épületszerkezeti Tanszék
  • Nemere Judit, építőmérnök, PREFA Hungária Kft. ügyvezetője

 

Díjak, elismerések

 

A. kategória – építészek:

  • 250.000 Ft pénzjutalom
  • teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére

B. kategória – építészhallgatók:

  • 50.000 Ft pénzjutalom
  • teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére

A további díjazottak elismerése: kategóriánként további 5-5 építészeti alkotás jogosult tervezője (1 fő) rangsorolás nélküli díjazásban részesülhet, amely 2022. tavaszára tervezett 2 napos ausztriai tanulmányút teljes ellátással.

A pályázat beadási határideje: 2021. május 5., 12:00 óra.

 

A részletes pályázati kiírás itt található: www.prefapalyazat.hu

A pályázati űrlap itt található: http://www.prefapalyazat.hu/beadas

 

 

Forrás: Build Communication Kft.