Újtípusú konferenciát szervezett az ÉMSZ

682

Az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége június 14-én új koncepció szerint szervezte meg konferenciáját. A Csomópontok és rétegrendek című rendezvényen az egyes előadásokkal párhuzamosan felépített makettek segítségével a gyakorlatban is bemutatták az elméletet.  

A rendezvénynek helyszínt adó Lurdy Moziban, több mint 300 szakember vett részt. Az új típusú rendezvénnyel az ÉMSZ azon célkitűzését szeretnék elérni, hogy a tervezők és a kivitelezők jobban megismerjék egymás gondolkodásmódját, kialakuljon egy párbeszéd, mely a mindennapi munkájukat segíti.

Magastető téma

A mostani konferencia témája a magastető volt, ehhez kapcsolódóan mutattak be több szakmai és gyártói alkalmazástechnikai megoldást. A Makovecz Imre által megálmodott épületek, egyedi csomóponti megoldások, az átforduló tetők korcolt fedése, a kéthéjú tetők átszellőztetése, a szarufa feletti hőszigetelés, a belső oldali légzárás, az integrált napelemes tetőfedés, a lapostető és magastető csatlakozásának csomóponti kialakítása is megjelent az előadások témájaként.

Kivitelezés a konferencián

Az előadásokkal párhuzamosan egy-egy kivitelező szakember segítségével felépítésre kerültek az előadásban elhangzó megoldások. A maketten zajló munkát a mozitechnikának köszönhetően az összes résztvevő nagy méretben nyomon követhette, a szünetekben közelebbről is szemügyre vehette, kérdezhetett az előadótól és a kivitelező szakembertől. Ez a fórum nem volt ugyan alkalmas arra, hogy egy-egy bonyolultabb csomópontot a helyszínen felépítsenek, de a mozitechnikának köszönhetően ezek nagy méretben jól bemutathatók voltak.

Széles célközönség

Az újtípusú konferencia alapvető célja az építészek és építőmérnökök, azaz a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatának tagjainak edukálása – mondta Szalai Levente, az ÉMSZ ügyvezetője. A résztvevők között megtalálhatók voltak a felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, szakértők, de emellett egyéb szakmagyakorlók és diákok is. Ezzel a széles körű részvétellel tudja az ÉMSZ betölteni azt a híd szerepet, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy az egyes szakmák jobban megértsék egymást. Az ÉMSZ keretein belül már évek óta erősödik a párbeszéd a minőségi anyaggyártók, szakkivitelezők és tervezők között, de ezzel a rendezvénykoncepcióval ez tovább fog mélyülni – tette hozzá az ügyvezető.

 

További részletek: www.emsz.hu