A díjnyertes dán Contech vállalat Budapesten nyitott irodát

1895
Szendrei Balázs, a Dalux országigazgatója

A Dalux, amelyet a világ egyik leggyorsabban növekvő BIM/Contech vállalataként tartanak számon, megnyitotta magyarországi irodáját, hogy bemutassa az építőipart támogató hagyományos szoftverek hatékony és felhasználóbarát alternatíváját.

A helyi piac digitalizáció iránti növekvő igénye, valamint a hatékonyságra összpontosítani igyekvő építőipari szereplők szinte kikövetelték a Dalux-tól, hogy közvetlenül jelen legyen a piacon – ügyfélközpontú megközelítésével immár hazánkban is.

“Helyi szolgáltatást nyújtunk a hazánkban aktív szereplőknek – méretüktől függetlenül. A Dalux minimális képzéssel, illetve drága hardverkövetelmények nélkül is bevezethető, ami azt jelenti, hogy bármekkora is a BIM tudás az adott szervezetben, ki tudják használni a rendszer előnyeit” – mondja Szendrei Balázs, a Dalux országigazgatója.

A Dalux a házon belül kifejlesztett BIM vizualizációs technológiájával vált ismertté

Ez a BIM vizualizációs technológia volt az első, amely BIM modellt mutatott be iPaden (2011-ben jelent meg), és arra épül, hogy egyszerűen használható, valamint asztali és mobil (Android, iOS) eszközökön is kiválóan működik. A szakemberek 600+ BIM modellt jeleníthetnek meg mobileszközön lassulás nélkül, és a Dalux egyszerűvé, könnyűvé teszi a 2D tartalom megtekintését 3D környezetben, még a felhasználók számára is elérhetővé téve a kiterjesztett valóság (AR) által kínált előnyöket a TwinBIM segítségével.

A Dalux ingyenesen biztosítja szoftverének Field Basic nevű verzióját (és a piac leggyorsabb BIM Viewer-ét), amely lehetővé teszi az egész projektcsapat számára, hogy megtapasztalja az együttműködés és a problémák kezelésének egyszerűségét mobil eszközein is. Természetesen, ahol a projekt komplexitása, illetve a szereplők maximális hatékonyságra törekvése igényli, a teljes modulok is elérhetők a tervezésben, kivitelezésben és létesítménygazdálkodásban.

Izgatottak vagyunk, hogy megnyithatjuk ezt az irodát” – mondta Malthe Slemming, a Dalux alelnöke – “és megmutathatjuk a magyar felhasználóknak is, hogy van olyan BIM eszköz, amely egyszerűen és könnyen használható, függetlenül attól, hogy az építési helyszínen állunk az üvöltő szélben, vagy az irodában dolgozunk megbirkózva a tanácsadók terveivel.”

További információ:
Szendrei Balázs, bsz@dalux.com

________________________________________________________________________
A Dalux-ról
A két testvér, Torben és Bent által 2011-ben Dániában alapított vállalat arra összpontosít, hogy egyszerűvé tegye a komplex építési folyamatokat. Azáltal, hogy minden fél számára lehetővé teszi a 2D-s tartalom megtekintését a 3D BIM-modellekkel összefüggésben, drága eszközök nélkül, az elkötelezettség a teljes ellátási láncban garantálható. Világszerte több mint 700 000 felhasználóval és a felhasználók által naponta feltöltött 100 000 fényképpel a Dalux képes úgy méretezni, hogy megfeleljen mind az egyéni projekt, mind a teljes szervezet igényeinek.