Fontos körültekintőnek lenni, amikor a PVC nyílászárók kínálatát böngésszük, és olyan, nemcsak anyagában, hanem tervezésében és kivitelezésében is magas minőséget képviselő termékeket választani, mint például a Deceuninck Elegante nyílászáróprofiljai.

Közép-Európában a beépített ablakok több mint fele műanyagból készül. Persze a fa és alumínium társaihoz viszonyított kedvező ár-érték aránya az egyik legfontosabb szempont, ami miatt a tervezők és a kivitelezők is előszeretettel döntenek mellette. Ezen kívül azonban számos más, jelentős előnnyel rendelkeznek, kezdve rendkívüli hőszigetelő képességükkel, a változatos megjelenésen át az egyszerű karbantartásig.

PASSZÍVHÁZAKHOZ IS MEGFELELŐ SZIGETELÉS, EGYEDI TÖMÍTÉS

A műanyag ablakok nagyon jó hőszigetelési értékekkel rendelkeznek, az Elegante profilrendszer például Uf=0,93 W/m2K hőátbocsátási tényezőjének köszönhetően akár passzívházakhoz is alkalmas.

Ezen kívül a nyílászárók tömítéseinek szigetelőképessége az idő múlásával nem romlik, hiszen a tömítést közvetlenül a profilba koextrudálják be, nem utólag kerül bele. Így nem alakul ki mechanikai feszültség, és a tömítés nem zsugorodik össze, ami hosszú távú, tartós minőséget jelent.

KÖRNYEZETBARÁT ELŐÁLLÍTÁS – HOSSZÚTÁVÚ PERSPEKTÍVA

Ezek az ablakok nemcsak rendkívüli energiahatékonyságukkal óvják a környezetet, de újrahasznosított PVC-ből, úgynevezett EcoPowerCore anyagból készülnek, ennek köszönhetően is csökken a környezeti terhelés – mindezt úgy, hogy sem minőségben, sem kinézetre nem szenved hátrányt a szűz alapanyagból készült nyílászárókhoz képest. Az EcoPowerCore profilmagok megjelenésükben nem maradnak el a szűz anyagból készült ablakoktól, az újrahasznosított anyag ugyanis kívülről nem látható. A remek szigetelés és könnyű kezelhetőség mellett tehát a környezetünket is óvhatjuk ezekkel a nyílászárókkal.

ALUMÍNIUM- VAGY FAHATÁS – NYITOTT ÁLLAPOTBAN IS

Az Elegante nyílászáróprofilok rengeteg szabadságot adnak mind a tervezés, mind a kivitelezés terén. A műanyag ablakok színe többé nem a fehér, hanem a fára megszólalásig hasonlító fóliákkal is tervezhetünk, de extravagáns színekben – például piros vagy antracit – is gondolkozhatunk, sőt akár az alumíniumablakok modern hatását is elérhetjük a fémszemcsékkel gazdagított burkolatok alkalmazásával.

A többszörös díjnyertes Elegante profilok ezeket a lehetőségeket mind magukban hordozzák. Így az alumíniumborítás mellett a szürke profilmagnak köszönhetően nyitott állapotban sem leplezik le PVC mivoltukat. Ha pedig a fa klasszikus eleganciáját szeretnénk megőrizni, használhatunk barna profilmagot különféle színű és mintázatú faerezetű fóliákkal. Így a modern technológia adta magas funkcionalitás mellett a rusztikus küllem is megmaradhat.

BIZTONSÁG ÉS AKADÁLYMENTESSÉG

Az Elegante profilrendszer nemcsak színét, hanem kialakítását tekintve is sokféle lehetőséget hordoz. Elérhető egyenes vagy vízvetős változatban, továbbá különféle osztókat is használhatunk hozzá.

Öt- és hatkamrás profilok, 71-től akár 84 milliméteres beépítési mélységgel, extra vastag és biztonságos, akár 70 milliméteres üvegezhetőséggel a legkülönfélébb tervezői és kivitelezői igényeknek is megfelelnek. Sőt akár akadálymentes épületekhez is felhasználható, 0 centiméteres küszöbmagasságú és könnyen használható emelő-toló ajtókat is találunk a cég kínálatában, szintén PVC-ből, így a legkülönfélébb nyílászárók is beépíthetők.

Bővebb információ: https://elegante.deceuninck.com/hu/

 

Búcsi János
értékesítési menedzser
Deceuninck