A Lupa-tó projekt kivitelezésekor a szakemberek összesen 1100 négyzetméteren vizes blokkok, öltözők, rendezvényterem és konyha hidegburkolásához alkalmazták a Mapei termékeit.

Budapesttől északra, Budakalászon találják meg a strandolni vágyók a helyet, ahol szinte úgy érezhetik magukat, mint egy tengerparti üdülőhelyen egy meleg nyári napon. Fehér homokos part, tiszta víz, napernyők, bérelhető strandágyak, sőt baldachinos franciaágyak. Rengeteg szórakozást kínáló szolgáltatás várja az embereket. A helyet úgy hívják: Lupa-tó, ahol két strandszakasz áll rendelkezésre: a kisebb a Lupa Öböl Beach, a nagyobb és igényesebb szolgáltatásokat nyújtó pedig a Lupa Premium Beach.

PROJEKTADATOK
Referencia megnevezése: Lupa-tó
Mapei termékekkel végzett munkálatok: hidegburkolás
Helyszín: Budakalász
Kivitelezés éve: 2017
Beruházó: Lupa Vagyonkezelő Kft.
Generálkivitelező: KR Építő Kft.
Építész: Dinamo Építész Csoport Kft.
Hidegburkolati kivitelező: KR Építő Kft.
Mapei partnerkereskedő: Lambda System Kft., Kaposvár

A tó mellett kialakítottak többek között egy vízi kalandparkot, wakeboard centrumot, strandfoci- és strandröplabda-pályát, játszóteret. A tavon emellett evezni és vitorlázni is lehet. Egy nagyobb fedett épületben alakították ki az öltözőket és mosdókat, az épület felső szintjén pedig „open office” néven futó iro­darészleg található, ami leginkább közösségi irodának mondható, ahol akár dolgozni is lehet ingyenesen. Az épület beltéri burkolatainak kialakítása során a Mapei termékeit alkalmazták.

HIDEGBURKOLATOK KIVITELEZÉSE

A KR Építő Kft. a teljes projekt generálkivitelezőjeként volt jelen az építési folya­matokban. A tulajdonos már 1999 óta alkalmazza a Mapei termékeit. A Lupa-tó projekten a hidegburkolatok kivitelezését végezték Mapei segédanyagokkal. A szakemberek összesen 1100 négyzetméteren dolgoztak a Mapei rétegrendekkel. A vizes blokkok, öltözők, rendezvényterem és konyha hidegburkolásához alkalmazták termékeinket. A burkolat mindenütt normál méretű, kőhatású gres lapokból állt.

MEGBÍZHATÓ RÉTEGREND

A projekteken jól bevált, sokszor bizonyított Mapei rétegrend a következő volt:

  • PRIMER G nagyon alacsony illékony szervesanyag-kibocsátású, műgyantabázisú diszperziós alapozó használatával kezdtek, amit kiegyenlítés előtt a tapadás fokozása érdekében vittek fel a felületre.
  • ULTRAPLAN ECO 20 gyorskötésű és önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcsot alkalmaztak annak érdekében, hogy a fogadófelület mindenütt egyenletesen sima és sík legyen. Az ULTRAPLAN ECO 20 alkalmazását nagy terhelhetősége és a szükséges kiegyenlítő réteg vastagsága indokolta. A kiegyenlítést 3–10 mm vastagságban végezték el a szakemberek.
  • MAPEBAND hajlaterősítő szalag beépítése mellett döntöttek a vizes helyiségek szigetelőrendszerének kialakítása során, a negatív csatlakozásokba és az összefolyók, csőáttörések környékén. Igényes építés esetén soha nem hagyják el az okos szakemberek a kent vízszigetelés folytonosságát biztosító, lúgálló, gumírozott MAPEBAND hajlaterősítők alkalmazását.
  • MAPELASTIC kétkomponensű, rugalmas, cementkötésű, kenhető habarccsal oldották meg a vizes helyiségek vízszigetelését. A termék szakszerű beépítése garantálja a terek tartós, a használati víz okozta károk által mentes, biztonságos működését.
  • Az ADESILEX P9, a projekteken és családi házas építkezéseken is régóta népszerű ragasztóanyag biztosította itt is a normál méretű kerámiaburkolat tartósságát az épület minden terében. Az ADESILEX P9 egyszerre nyújt normál burkolatméret esetén gazdaságos és magas minőségű megoldást. A termékkel készült felület a fokozott terhelésnek jól ellenáll, és a ragasztó lecsúszásmentessége garantálja a fali burkolatok magas minőségét is.
  • KERACOLOR FF FLEX, szintén fokozott terhelést elviselő fugaanyag­gal folytatták a munkát a kivitelezők. Mivel a KERACOLOR FF FLEX DropEffect® technológiával készül, így vízlepergető tulajdonsága akár a burkolat tisztításakor, akár a vizes helyiségekben előnyt jelent.
  • A MAPESIL AC, penészálló, ecetsavas, szilikon hézagkitöltő anyag alkalmazása volt az utolsó fázis. A MAPESIL AC negatív sarkokban, csőáttörésekben tartósan és penészesedésmentesen egészíti ki a burkolatot, és teszi esztétikussá és műszakilag is teljessé a rétegrendet.

 

www.mapei.hu