Négy épület, köztük a Boglárka Óvoda-Bölcsőde és a helyi gondozási központ energetikai korszerűsítését valósítják meg Fóton. A munkálatoknak köszönhetően jóval kevesebb lesz az épületek szén-dioxid kibocsátása, és több villamos energiát képesek majd termelni.

Éves szinten 42,82 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát majd ki, illetve 142,62 Megawattóra áramot takarít meg az a négy fóti épület, amelyeknek korszerűsítésébe kezd Fót önkormányzata.

„A fejlesztés hozzájárul az épületek gazdaságosabb fenntartásához, az egységes településkép létrehozásához, Fót még élhetőbbé válásához. Célunk, hogy a fótiak az érintett épületekben még magasabb színvonalú szolgáltatásokat kaphassanak. A beruházást várhatóan 2023-2024-ben valósítjuk meg – mondta a felújítások kapcsán Dr. Vass György, Fót polgármestere.

A fejlesztésnek köszönhetően korszerűsítik a Fóti Boglárka Óvoda-Bölcsőde két épületét. A létesítmények új hőszigetelést, nyílászárókat, valamint napelemeket kapnak. A Területi Gondozási Központ, valamint az önkormányzati nonprofit szolgáltató épületét szintén megújul, akadálymentessé válik és napelemekkel is bővül. A munkálatok eredményeként energiahatékonyabbá váló épületek évente várhatóan 39,5 Megawattóra megújuló energiát állítanak majd elő.

A város a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió támogatásával, 128 195 523 Ft támogatásból valósíthatja meg az önkormányzat tulajdonában lévő, leromlott energetikai állapotú épületek energetikai korszerűsítését.

Forrás: Nest Communications
Címlapképünk illusztráció (freepik.com)