Dupla bővítés: új tervezési lehetőségek a GEALAN-tól

79

A GEALAN profilcsaládok egyik legnépszerűbb tagja, a letisztult megjelenésű GEALAN-KONTUR® mostantól a prémium akril felületképzéssel is elérhető, nagyobb tervezési szabadságot kínálva a szakembereknek. Az izgalmas újítás mellett maga a GEALAN-acrylcolor® paletta is számos árnyalattal bővült.

A GEALAN-KONTUR® is akriltechnológiás védelmet kap

A GEALAN-acrylcolor® felületképzési technológia a stílusos megjelenés és a színek rendkívül rugalmas variálhatóságát kínálja az épülettervezési folyamatokhoz. A több mint 40 éve fejlesztett technológia 2023-ban mélyszürke profilalappal bővült, mely tónusából adódóan még izgalmasabb vizuális hatást hozott létre az akril paletta sötét árnyalataival. Idén több szempontból is megduplázódnak a tervezési lehetőségek.

A Fensterbau Frontale ablakipari szakkiállításon résztvevőknek már márciusban volt lehetőségük közelebbről is megismerkedni az első PMMA felülettel ellátott GEALAN-KONTUR® profilelemeket, mostantól pedig GEALAN-acrylcolor® színekkel is elérhető opció a 82,5 mm-es rendszer a teljes piacon.

A már jól ismert, karcmentes GEALAN-acrylcolor® felülettel az időtállóság mellett, keret-, szárny- vagy előlap méretektől függetlenül, hangsúlyosabbá tehetők a GEALAN-KONTUR® ablak, franciaablak vagy bejárati ajtó elemei.

Kortárs forma az ablakprofilok világában

A GEALAN-KONTUR® kifejezetten a kortárs formatervezés elveit követi, ezért a tavalyi évben bemutatott megoldással, a sötét profilalappal is elérhető. Ennek köszönhetően olyan meghatározó népszerűségű akril színek, mint az ezüstös DB703, a RAL 7016 antracitszürke és a RAL 9005-ös koromfekete, a nyílászáró belső oldalán ezzel a sötét alappal is kiegészíthetők lesznek az illeszkedő árnyalatú dekorfóliák mellett. A nyílászárók egyedi kialakítását mára több mint 60 további prémium akrilszín biztosítja.

Mindemelett – a többi GEALAN profilrendszerrel egyező módon – a GEALAN-KONTUR® gyártása is fenntartható alapokon nyugszik, tehát zárt ciklusú az anyagkörforgása. Az eljárás magába foglalja az újrahasznosítható anyagok használatát, a helyes arány megtartásával, annak érdekében, hogy az újonnan gyártott profilok minőségét nem érinti hátrányosan.

Napjaink színei: GEALAN-acrylcolor® Extended

A GEALAN a különféle stílusokat és hangsúlyozott funkciókat követő profilcsaládokat fejleszt, annak érdekében, hogy azok műszaki és vizuális szempontból is megfeleljenek napjaink elvárásainak. Ezek mellett ugyanakkor a gyártó tudatosan követi a színtrendek, illetve a már befejezett, rendhagyó vagy inspirációként szolgáló építési projekteket.

A népszerű irányzatokat szem előtt tartva bővült most friss színekkel az akriltechnológiás paletta: az új GEALAN-acrylcolor® Extended egyedi árnyalatok elsőként a GEALAN-KONTUR®, GEALAN-KUBUS®, S 9000 és S 9000 NL profilrendszereknél érhetők el, kötelező minimum rendelési mennyiség megadása nélkül. Ez utóbbinak köszönhetően nem csak újépítésű, de kisebb felújítási projektekhez is választható opcióként szolgálnak.

A GEALAN-acrylcolor® Extended paletta árnyalatai:

  • fekete-barna / RAL 8022
  • traffic fehér / RAL 9016
  • ásványszürke / RAL 7038
  • fehér alumínium / RAL 9006
  • szürkés bézs / RAL 1019
  • bézs-szürke / RAL 7006
  • fekete-szürke / RAL 7021
  • metálfényű bronz
  • gyöngyház-bézs / RAL 1035

A GEALAN-KONTUR® rendszer formai és műszaki lehetőségeiről bővebb információ: https://www.gealan.de/hu/rendszerek/gealan-kontur/