Az építkezés körülményeitől függően a Zeittechnik-Verlag a MAXIMO használatakor 0,15 h/m² és 0,38 h/m² közötti munkaidőértékeket határozott meg. Ez a hagyományos zsaluzatokhoz képest akár 50 százalékos időmegtakarítást jelent. (Fotó: PERI GmbH)

A keretvázas zsaluzatok újításaként a PERI MAXIMO egyoldalú átkötési technológiájú rendszere bizonyítottan akár 50 százalékkal rövidebb zsaluzási időt jelent a munkavégzés során.

Németországban az „Arbeitsorganisation Bau” kézikönyvben szereplő referenciaidőket veszik alapul az építkezések kalkulációinál.

Hatékony: a speciálisan tervezett MX átkötés egy oldalról végezhető szerelési műveleteket tesz lehetővé, távtartó csövek és kónuszok nélkül, így az ellenkező oldalon nincs szükség emberi munkára. (Grafika: PERI GmbH)

A kötet egyes fejezetei lefedik az építési munkák széles körét, így az fontos eszköz a tervezőmérnökök, építésvezetők és a költségvetéseket készítő műszaki előkészítők számára.

2013 novemberétől a „Schalarbeiten Rahmenschalung Wände Stützen” című átdolgozott fejezet helyettesíti a 10 évvel ezelőtti táblázatokat (amelyek Németországban ARH táblázatok néven is ismertek).

ÚJ MUNKAIDŐ REFERENCIAÉRTÉKEK ZSALUZATOKHOZ

A fal- és pillérzsaluzatokra vonatkozó munkaidőértékeket jelentősen frissítették.

A referenciaértékek különböző méretű és eltérő nehézségi fokú építkezéseken végzett, szisztematikusan rögzített időméréses vizsgálatokra épülnek. A számítások nemcsak a be- és kizsaluzást, valamint a zsaluzatok formaleválasztó olajjal való bekenését és tisztítását veszik figyelembe, hanem az olyan akadályokat is, mint a sarkok vagy a falugrások.

2013 novemberében jelent meg a „Handbuch Arbeitsorganisation Bau” (ISBN 978-3-939216-15-5) teljesen átdolgozott fejezete, a „Schalarbeiten – Rahmenschalung Wände Stützen” (Grafika: Zeittechnik-Verlag GmbH).

Most először időméréseket is végeztek az egyoldalas átkötési technológiával végzett falzsaluzási műveletekhez. A PERI MAXIMO keretvázas zsaluzatra meghatározott munkaidők jelentősen eltérnek a hagyományos, többé-kevésbé hasonló keretvázas zsaluzatokéhoz képest.

Az alaprajzi elrendezés és a zsaluzat magasságának függvényében a PERI MAXIMO referenciaértékei 0,15 h/m² és 0,38 h/m² között mozognak – ez 50 százalékkal kevesebb munkaidőt jelent a hagyományos zsaluzatokhoz képest. A Zeittechnik-Verlag által közzétett semleges és megbízható adatsorokból világosan kiderül, hogy az innovatív PERI rendszerek jelentősen gyorsabb munkavégzést tesznek lehetővé.

A MAXIMO falzsaluzatról

A PERI által kifejlesztett, egy oldalról szerelhető MX átkötési technológia jelentősen meggyorsítja a zsaluzási munkálatokat. Ezzel egyidejűleg a MAXIMO lényegesen gyorsabb a hagyományos keretvázas falzsaluzatoknál, annak ellenére, hogy kezeléséhez kevesebb személyzet szükséges. Az innovatív átkötési technológiának és az átkötési helyek optimalizált számának köszönhetően a rendszer bizonyíthatóan 50 százalékkal gyorsabban összeállítható.
A táblák közepén kialakított átkötési helyek révén vízszintesen és függőlegesen is rendezett fuga- és átkötési kép érhető el.

Gyorsabb átkötések
Egy oldalról szerelhető átkötések, távtartó cső és kónuszok nélkül.

Kevesebb átkötés
Az átkötési helyek optimalizált elhelyezkedésének köszönhetően.

Esztétikus beton lenyomat
A rendezett fuga- és ankerraszter révén.

 

További információ: www.peri.hu