Átadták december 4-én, Nagykanizsán a Modern városok program keretében mintegy 15 milliárd forintból felépült Kanizsa Aréna multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokot.

Két év alatt, a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében készült el a 12 ezer négyzetméteres sport- és rendezvénycsarnok, amelynek küzdőterén két kézilabda- vagy három kosárlabdapálya fér el.
Az épületet a fenntarthatóság érdekében hőszivattyú és napelemes rendszer látja el energiával, ami azért is lényeges, mert Nagykanizsa a körforgásos gazdaság mintavárosává kíván válni. Az új létesítmény ezért már “környezetbarát, energiatakarékos, hatékony vízgazdálkodású, szembetűnően zöld környezetű” épületként készült el.

Az igény szerint alakítható belső terével, háromezer férőhelyes nézőterével olyan művészeti eseményeknek és kiállításoknak, vásároknak, konferenciáknak adhat otthont, amelyekre eddig nem volt megfelelő helyszín a városban.

Dormán József, a ZÁÉV vezérigazgatója egyéb adatok mellett azt is elmondta: több mint 500 személyautónak és 14 autóbusznak alakítottak ki parkolóhelyet, továbbá 300 kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló is készült a Kanizsa Aréna építésével együtt.

 

Forrás: MTI