Hörmann- újdonságok a Construmán

1119

A 2019-es év számos újdonságot hozott a Hörmann kínálatában. A korszerű digitális megoldások továbbfejlesztése mellett a bejárati ajtók terén is komoly újításokkal jelentkeznek az idén, emellett egy vadonatúj eljárásnak köszönhetően a garázskapuk külseje is megújul. Az újdonságok nagy része az építőipar csúcseseményén, a Construmán a szakma képviselői mellett a nagyközönség számára is elérhető lesz.

2019-ben a Hörmann egyik legjelentősebb újítása a garázskapuk terén figyelhető meg. A lakossági újdonságok közül kiemelkedik ugyanis a Hörmann új, speciális nyomtatási eljárása, mely lehetővé teszi a különböző minták széles skálájának fotórealisztikus ábrázolását a szekcionált garázskapukon. A Duragrain egyedi kialakítása igazi különlegesség: a felület többek között rozsdás acél, kő, beton és különböző fafajták mintázatával érhető el, mint a világos tölgy, a bambusz vagy a teakfa. Ezek a motívumok részletgazdag, valósághű és igen természetes megjelenést kapnak a Hörmann garázskapukon, a nagy szilárdságú védőlakkréteg pedig a tartósan szép megjelenést biztosítja. A Duragrain felület mindemellett UV- és karcálló, így a gyakori napsugárzás sem vezet a mintázat kifakulásához, és a kisebb karcolások sem károsítják a felületet. Az új felülettel ellátott mintakapu a Construmán élőben is megtekinthető lesz.

Az idei év az okos megoldások terén is számos újdonságot tartogat. A Hörmann nagy figyelmet fordít arra, hogy megfeleljen a digitális világ kihívásainak, így az okos eszközök és okos megoldások folyamatosan jelen vannak a kínálatban, miközben újra és újra megújulnak. Ilyen a Hörmann BlueSecur App, mely egy könnyen áttekinthető felület segítségével integrálja egyetlen ingyenesen letölthető alkalmazásba otthonunk minden zárszerkezetének működtetését. A garázs- és udvari kapuk, valamint a házbejárati ajtók zárszerkezetei csakúgy, mint a beltéri ajtómeghajtások egyszerűen, okostelefonunk segítségével nyithatók és zárhatók. Az alkalmazást a Hörmann saját meghajtástechnikai gyárában fejlesztették tovább.

Ugyan az áprilisi Construmán nem lesz élőben elérhető, mégis lényeges újdonság a ThermoPlan és a ThermoSafe bejárati ajtók terén a hibrid anyagkombináció. A nemesacél és az alumínium kombinációjának köszönhetően az új hibrid ajtók rendkívüli alaktartással rendelkeznek nagy külső-belső hőmérsékletkülönbség esetén is. Emellett a biztonság is komoly erősségük, hiszen alapkivitelben mindkét típus RC3-as biztonsági felszereltséggel rendelhető, tehát legalább öt percig ellenáll a betörők próbálkozásának, a fúrónak, feszítővasnak, csavarhúzónak. Természetesen mindkét típus hőhídmentes beépítésre is alkalmas, így passzívház tervezésekor is kiváló megoldást jelent.

A Hörmann mindemellett egy olyan termékkel is jelentkezik az otthonteremtési kiállításon, mely a cég magyarországi fennállása óta először elérhető hazánkban: idén tavasztól a Hörmann kínálatában üdvözölhetjük a beltéri faajtókat is. Az új beltéri faajtó a Hungexpo G pavilon 303/b standján, míg a többi Hörmann-újdonság az A pavilon 305/A standján tekinthető meg a szakma számára április 3–5., a nagyközönség számára pedig április 6–7. között.

 

Forrás: Stern Communications

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét