Január elsejétől a hatósági épületekre már a közel nulla károsanyag kibocsátási modell érvényes, ami a fajlagos hőveszteség tényező és az összesített energetikai jellemző tekintetében újabb korlátozásokat tartalmaz. Így bár a határoló szerezetekre nincs szigorúbb U érték, a gyakorlat valószínűleg további szigetelési vastagság növekedést fog hozni, akár a 15-25 cm vastag hőszigetelés sem elképzelhetetlen.

Jelenleg a homlokzati hőszigetelések esetén az egyik leghatékonyabb módszere a grafit adalékos expandált polisztirolhab, a GRAFIT REFLEX®. Ennek hővezetési tényezője 23%-al kedvezőbb, mint a megszokott klasszikus fehér polisztirolhabé (Austrotherm AT-H80). De az általános helyen elért kiváló hőszigetelés gondokat okoz, ha kevés a rendelkezésre álló hely. Így például a falközépre helyezett ablakok esetében a kávákra rögzíthető hőszigetelés vastagsága erősen korlátozott, ami hőhidak kialakulásához vezet. Szükségünk van tehát egy kis rétegvastagságban is rendkívül hatékony hőszigetelő anyagra.

Az Austrotherm Resolution® olyan hőre keményedő műanyaghab lemez, melynek hővezetési tényezője jelentősen jobb a megszokott hőszigetelő anyagokhoz képest (0,022 W/mK). Elsődleges alkalmazási területe a nehezen szigetelhető részek (redőnytokok, árnyékolók tartószerkezetei vagy akár gázvezeték mögött) hatékony hővédelme. A Resolution Fassade mindkét oldalon vékony polisztirolhab réteggel van kasírozva, így a szigetelés kivitelezése a polisztirolnál megszokott módon végezhető.

A termékek az Austrotherm EPS termékekhez hasonlóan fél négyzetméteres táblákban, 50 – 300 mm-es vastagságban, fóliacsomagolású, kb. negyed köbméteres csomagokban kerül forgalomba. A termék freon, klór, HBCD mentes. Az Austrotherm Resolution® feldolgozása egyszerű, a táblák éles késsel vagy finomfogú fűrésszel vághatók, de az EPS anyagoknál megszokott hődrótos vágás nem használható.

A termékről bővebb információ itt található.

Forrás: Austrotherm

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét