Az előző év kiemelkedően dinamikus volt az építőipar szempontjából. Az ipari beruházások mellett nagy lendületet vettek a lakossági beruházások, építkezések is. Az állami támogatások, és a gyorsan növekvő ingatlanárak rég nem látott építkezési kedvet hoztak meg mind a társasházak, mind a családi házak építése terén, miközben az ezt megelőző évek húzóágazata, a felújítási piac sem lankadt. Ez a hirtelen megnőtt igény, ami nem csak hazánkra, hanem egész Európára jellemző volt, nehéz helyzetbe hozta a gyártókat, az építtetőket is.

Az enyhe kereslethez igazított kapacitásokat újra fel kellett futtatni, az építőanyagok hiánya áremelkedéshez vezetett, az addig megszokott rövid szállítási határidők helyett több hetes, akár hónapos várakozási idővel kellett számolni. A megfelelő számú szakképzett munkaerő kulcsfontossága ismét bizonyítást nyert.

Az ilyen időszakok előnye mindig az, hogy a termékfejlesztések, az alkalmazástechnika középpontba kerülnek, hiszen ha valamire rövid idő alatt magas minőségben és nagy mennyiségben kereslet jelentkezik, a piaci szereplőket innovációra készteti. Ez a Knauf Insulation háza táján sem történt másképp, fogalmazott Kanyuk László marketing menedzser.

A piacra már bevezetett, és a még fejlesztés alatt lévő új termékeikről is elmondható, hogy jobb teljesítmény, környezetvédelmi előnyök, és újszerű műszaki megoldások jellemzik őket.

Az üveggyapot termékeik révén már jól ismert, környezetbarát gyártást és felhasználást biztosító Ecose Technológia a kőzetgyapot termékek egy részében is bevezetésre került.

Műszaki szigetelési termékskálájuk teljes egészében megújult, termékkombinációikkal az ipari beruházások igényeire tudtak korszerű, az egyre magasabb elvárásoknak megfelelő válaszokat adni.

A lakossági felhasználásra fejlesztett termékeik műszaki tulajdonságaik tekintetében a világ élvonalához tartoznak. Az ásványi hőszigetelések iránti kereslet örvendetesen nő, vásárlóik egyre tudatosabban keresik az olyan környezetbarát termékmegoldásokat, amelyek az energiatakarékossági szempontokon felül biztonságot, komfortot, kényelmet is nyújtanak.

Az energiatakarékosság többszörösen megtérülő, biztos befektetés a jövőnkbe. Ezt egyre többen, és egyre komolyabban gondolják így.

További információ: www.knaufinsulation.hu

 

Forrás: Knauf Insulation

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét