Megújult a TM 27-45 estrich és szerkezeti betonpumpa gépcsalád

125

Turbosol TM 27-45 Stage V 2022 estrich és szerkezeti betonpumpa gépcsalád

2021-ben a környezetvédelmi fenntarthatóság miatt a TM 27-45 gépcsalád megújult, a jelenleg legkorszerűbb Yanmar részecskeszűrővel ellátott motor került beépítésre, amellyel a gép csökkent üzemanyag-fogyasztással füstmentesen üzemeltethető, illetve a gyártó sok újítást végzett az egyszerűbb kezelhetőség érdekében.

A gyártó a piac igényeit figyelembe véve számtalan újdonságot épített az új TM 27-45 gépekbe:

  • diagnosztikai visszajelző, amelyen figyelemmel kísérhetjük a gép pontos fogyasztását, a motorfordulatot a kompresszor nyomását, a szükséges szervizek időintervallumát, a gép által kipumpált anyag mennyiségét.
  • Az ürítés-számlálót a kezelő nullázni tudja igény esetén, így a pontosan felhasznált anyag ellenőrizhető.
  • A műszerfalba kiépítésre került egy darab USB töltő, amellyel egyéb eszközök tölthetőek.
  • Valamint a gépen egy darab Led-es munkalámpa is található.

Három kivitel

A 27-45 típusú gép három kivitelben rendelhető a felhasználás módja, és a szükséges bedolgozható anyag szükséglete szerint:

DC/T kivitel – kézi rakodás

Beemelő kanál nélküli változat, ez a típus azoknak az ügyfeleknek ajánlott akik zsákos esztrich betont használnak.

DCB/T hidraulikus beemelőkanállal ellátott változat
Beemelőkanállal ellátott változat, ez a típus nagyobb teljesítményű mint a DC változat, mert ameddig a keverőtartály ürül, addig sóderral a beemelő kanál megrakható, ezáltal csökken a keverési idő, mert a tartály kiürülésekor a beemelő kanálba már a sóder belekerült, azt hidraulika rendszer billenti a keverőtartályba.

DCBP/T hidraulikus beemelőkanállal és behúzó lapáttal ellátott változat
Beemelőkanállal és behúzó lapáttal ellátott változat, jelenleg ez a legnépszerűbb modell, mivel az előző DCB modellhez képest a sódert a beemelő kanálba egy hidraulikusan meghajtott behúzó szánkóval végzik, ezzel kímélve a kezelőt a lapátolástól.

A gépet használhatjuk estrich betonozáshoz, illetve kiegészítő csőrendszer és tartozékok hozzáadásával akár 0-16 mm szemszerkezetű szerkezeti beton továbbítására is, figyelembe véve a maximális 5 m³/óra maximális teljesítményt.

 

További információk: turbosol.hu

 

Forrás: Turbosol, ProIdea