Az Év háza 2023 pályázat eredményhirdetése

  1136

  Az Év háza pályázat mára a legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építész szakmai elismeréssé vált, amely a magyar építészeti közélet részeként, széles szakmai támogatással, valamint a legelismertebb építészek zsűriben való közreműködésével másfél évtizede keresi a példamutató építészeti teljesítményeket, a zsűri által értékesnek ítélt épületeket.  Idén a családi ház és középület főkategória mellett újdonság, hogy a legjobb társasház alkotóit is díjazza a szakmai zsűri a főtámogatói különdíjjal. 

  MÉK 0,5 pont (2023/231)

  2023. szeptember 29-én élőben a Symbol Budapestből közvetítjük az ünnepélyes díjátadót, ahol a zsűri a két abszolút fődíj mellett a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai különdíjait és öt támogatói különdíjat oszt ki.

  A pályázatot az építőipar egyik legnagyobb építőanyag-gyártója, a Leier Hungária Kft. mutatja be és pályázat ezúttal is a legnagyobb építőanyag-gyártók támogatásával zajlik. A családi ház kategóriában a Prefa Hungária Kft-nek és a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft-nek, a középület kategóriában pedig a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft-nek valamint a Meva Zsalurendszerek Zrt-nek köszönhetően adhat ki a zsűri különdíjakat. A támogatói különdíjak is mind szakmai díjak, hiszen azokat szintén a zsűri ítéli oda. A 2023. év újdonsága, hogy ezúttal a bíráló bizottság a leginkább példamutató társasházat jegyző építésziroda munkáját is különdíjjal jutalmazza, amelyet a főtámogató, a Leier Hungária Kft. alapított.

  A díjátadó hibrid lebonyolítású: a helyszíni eseményre minden érintettnek személyes meghívót küldenek, minden más érdeklődő számára pedig a Symbol Budapestből közvetítik a díjátadót a Build Communicaton Youtube csatornáján.

   

  További információ:
  https://buildrendezvenyek.hu