Tovább halad a fenntartható fejlődés útján a LAFARGE

398

A 2019-es évben újabb mérföldköveket ért el a LAFARGE: 2 milliárd forint értékű környezetvédelmi beruházást kezdett meg, valamint tovább növelte gyártó- és termelő kapacitását. Az idei évi egyik célkitűzése a hosszú távon fenntartható vállalati működés további erősítése.

2019-ben Magyarország egészében, így Baranya megyében is gazdasági növekedésnek lehettünk tanúi. A növekedés dinamikáját jól szemlélteti, hogy a 2019 év végén kiadott Baranya megyei TOP 100-as listába 2,2 milliárd forint nettó árbevétellel lehetett bejutni, ami az előző évhez képest 10,7%-os növekedést jelentett.

Ha a most első 10 helyen szereplő cég adatait nézzük, akkor elmondható, hogy esetükben átlagosan 16%-os árbevétel növekedést tudtak elérni. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a TOP 100-as vállalatok között 9. helyezést ért el a régióban a 2018-as árbevétele alapján.

A LAFARGE pénzügyi eredménye is egyértelműen mutatja a vállalat dinamikus fejlődését: 2019-es nettó árbevétel 30%-kal nőtt a tavaly előtti eredményhez képest. Azaz az alig 10 éves gyár immáron 25 milliárd forintos árbevételt tudott elérni, mindemellett teljes kihasználtsággal tudott üzemelni.” – értékelte az évet Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgató.

A cementkiszolgálást nagyban segítette a logisztikai partneri kör bővítése és az országban két helyen – Mosonmagyaróváron és Algyőn – megnyitott új terminál, ahonnan lehetővé vált az ügyfelek rugalmasabb és hatékonyabb kiszolgálása.

Az elmúlt évben nagy hangsúlyt fektetett a vállalat az értékesítés támogatására is: ennek keretében partnerei, valamint az építőiparban tevékenykedő szakemberek szakmai továbbképzése volt a cél. Oktatófilmeket készített és roadshow-k alkalmával mutatta be az egyes LAFARGE cementek fontosabb jellemzőit, felhasználási lehetőségeit.

A 2019-es évben számos nagy volumenű építőipari projekthez biztosított a LAFARGE jó minőségű cementet. Ezek közül a teljesség igénye nélkül kiemelhető többek között a Puskás Stadion, a 67-es út, a budapesti Biodóm, a pécsi PVSK Stadion, a Szent Mór Iskolaközpont új óvodája, a kaposvári szennyvízüzem, a Kőrös-híd, valamint a MOL székház építése is.

Büszkék vagyunk arra, hogy pénzügyi eredményeink mellett a beruházás-fejlesztés, a munkahelyi balesetvédelem, valamint a társadalmi felelősségvállalás területén is szép eredményeket tudunk felmutatni.” – nyilatkozta Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgató.

Az elmúlt év kiemelt eseménye a december folyamán átadott, 2 milliárd forint összértékű, saját forrásból megvalósuló környezetvédelmi beruházás (bypass-technológia bevezetése) volt. A beruházás eredményeként a LAFARGE további 10%-kal tudja csökkenteni a fajlagos CO2 kibocsátását és ez által az ökológiai lábnyomát. Mindez az alternatív tüzelőanyagok nagyobb arányú hasznosításával valósulhat meg.

A munkahelyi balesetvédelem terén a LAFARGE alapvető célkitűzése a Zéró-ambíció, azaz a teljes balesetmentesség elérése. A 2018-as évben indított „Együtt a biztonságért” rendezvénysorozatot folytatva, több programot is szervezett a logisztikai partnerei számára. Az események célja a baleset megelőzés mind a közutakon, mind a rakodási munkák során. A munkavédelemi oktatásoknak, tematikus tréningeknek, programoknak köszönhetően a LAFARGE-nál mostanra több mint 1400 napja nem történt munkaidő kieséssel járó baleset.

A LAFARGE számára nemzetközi és hazai szinten is kiemelt jelentőségű a társadalmi felelősségvállalás. „Hiszünk abban, hogy fontos a körülöttünk élők sorsa és helyzete, a közösséget fejlesztő ötleteik támogatása. Ezért hoztuk létre a LAFARGE Közösségi Érték Programot, amelynek keretein belül 2019-ben összesen több mint 8 millió forint értékben támogattunk 20 közösségi program megvalósulását 7, Királyegyháza közelében fekvő településen.” – számolt be társadalmi szerepvállalásukról Zadravecz Zsófia Értékesítési és marketing igazgató.

A LAFARGE saját munkavállalóit is arra ösztönözi, hogy legyenek aktív részesei a helyi közösségek életének, és önkéntes munka keretében támogassák a környezetükben élőket. Ennek eredményeként 2019-ben közel 50 munkavállaló összesen 560 órányi önkéntes munkát vállalt mintegy 30 program keretében. A közösséget építő, segítő programok mellett a környezetvédelem jegyében tucatnyi fát ültettek a Királyegyházi Cementgyárhoz folytatva a korábban megkezdett faültetési akciót.

2020-ban is haladunk tovább a fejlődés útján, sok tervünk van erre az évre.” – folytatta Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgató. A LAFARGE az idei évben a környezetvédelmi beruházásának következő fázisaként az alternatív tüzelőanyag tároló csarnokot bővíti.

A termékportfólió fejlesztése mellett olyan további digitális megoldásokat kíván bevezetni, amelyek egyszerűsítik az ügyfeleik, logisztikai partnereik munkáját ez által is növelve az ügyfél elégedettséget. A helyi egyetemmel szoros együttműködésben támogatja a fiatal generáció szakmai fejlődését, valamint a betonlabor és a 3D nyomtatás terén megkezdett közös munkát tovább folytatja.

A folyamatosan változó világban egy olyan vállalattá szeretnénk válni, amelyik gyorsan és rugalmasan reagál a felhasználói igényekre, a körülötte zajló építőipari változásokra. Az új technológiák és eljárások bevezetése, a minél nagyobb mértékű alternatív tüzelőanyagok alkalmazása mellett egy felelősségteljesen gondolkodó vállalat szeretnénk lenni, ahol a munkavállalóink szeretnek dolgozni és mindennapi munkájukkal, szaktudásukkal segítenek minket céljaink elérésében.” – zárta gondolatait Hoffmann Tamás.

 

További információ: www.lafarge.hu, www.lafargeholcim.com

 

 

Forrás: LAFARGE Cement Magyaroszág Kft.