A könnyű és jól tárolható speciális alumíniumból készülő mobil árvízvédelmi rendszer egyszerűen és gyorsan „bevethető”.

Egyre inkább érdemes felkészülni a szélsőséges időjárási viszonyokra, ezek között az árvizekre. De hogyan védekezhetünk az árvíz ellen a modern technológia adta lehetőségekkel, akár magánemberként?

Árvízveszélynek kitett területek hatékony védelmére szolgálnak a PREFA mobil árvízvédelemi eszközei: a speciális alumíniumprofilok alkalmasak ablakok, ajtók vagy kapuk rövid idő alatt felépíthető, víz elleni lezárására, valamint a partközeli vagy azzal határos területek védelmére. A rendszer gyorsan bevethető, könnyen tárolható, és azt nagyon kis erőkifejtéssel szükség esetén akár egyetlen ember is felszerelheti.

Kevés előkészület, gyors megoldás

A PREFA mobil árvízvédelmi rendszer telepítése csekély előzetes munkálatot igényel: csupán a rögzítőprofilokat és a padlóhüvelyeket kell a teherbíró alapban fixen rögzíteni. Árvízveszély esetén pedig annyi a feladat, hogy a beépített tömítésekkel ellátott speciális gátgerendákat be kell csúsztatni a rögzítőprofilokba vagy a rögzítőoszlopokba.

A gátgerendák védőfalként történő felépítése nútféderes rendszerben történik. A gerendák egy feszítőelemmel felülről rögzítendők, megakadályozva ezzel a felúszást. Áradáskor – a vízszint emelkedésével – a gátgerendák megtelnek vízzel, amivel nő a gátfal stabilitása. A gátgerendák szigeteléséről cserélhető, speciális szivacsgumi tömítések gondoskodnak. A védőfal hossza tetszés szerint növelhető és a szükséges magassághoz igazítható (a már meglévő védőfalak vészhelyzetben tovább emelhetők).

Az alumíniumból készülő speciális gátgerendákkal lezárhatók az ablakok, ajtók, kapunyílások, ahol áradáskor a víz betörése várható. A rögzítőprofilokat a tartófalba, a fal mögé vagy elé kell fixen beszerelni. Áradáskor a gátgerendákat mindkét oldalon be kell csúsztatni a rögzítésbe, és felülről kell rögzíteni a feszítőelemmel. A könnyű és robusztus speciális profilok hatékony védelmet biztosítanak az épületeknek

Nyílt terepen is

Az árvízveszélynek kitett objektumok vagy területek (bejáratok, közutak, földutak stb.) védelme védőfalakkal történik, amelyek a nyílt terepen elhelyezett padlóhüvelyek segítségével állíthatók fel. Ezek az árvíz elleni védőfalak akár új létesítményként, akár meglévő gátak megemelésére is felhasználhatók. Bevetéskor a rögzítőoszlopokat (támaszokat) a süllyesztett padlóhüvelyekben kell rögzíteni, majd be kell csúsztatni a gátgerendákat. A rögzítőoszlopok később könnyen eltávolíthatók, és a padlóhüvelyek lezárhatók fedőlappal. A védőfal magassága bármikor hozzáigazítható a vízálláshoz.

Alapanyaga: speciális alumínium

A gátgerendák, a rögzítések és a feszítőelemek alumíniumból készülnek, mivel ez a szerkezeti anyag számos előnnyel rendelkezik: törésálló, rozsdaálló, könnyű, időjárásálló, és nem igényel karbantartást. Minden egyes alkatrész rendelhető akár a beépített PREFA homlokzattal megegyező színben. A PREFA széles választékban kínál tartozékokat a rendszerhez: profil- vagy hüvelyburkolatokat, tartókat a tároláshoz, cseretömítéseket stb.

 

További részletek: PREFA Magyarország | PREFA