2021 őszén ismét felvehetik a “nyúlcipőt” a dél-dunántúli iskolások, pedagógusok és a sportolni vágyók. Mindemellett az érdeklődők exkluzív betekintést nyerhetnek a Királyegyházi Cementgyár működésébe is a jubileumi Nyílt Nap keretében.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyt szeptember 17-én. A futóverseny 3 és 4 km-es távjait elsősorban az iskolásoknak és kísérőiknek ajánljuk, míg az aktívabb sportolókra az esti 11 km-es táv vár. Az idei év szenzációja, hogy a rajtcsomag mellett a futóverseny történetében először kap minden befutó egyedi, kézzel készített beton érmet. Az érmek különlegessége, hogy azokat a cementgyár dolgozói készítik el.

Mint minden évben, most is a támogatói és résztvevői bevételt jótékony célra fordítják: a résztvevő iskolák számára sporteszközöket vásárolnak. A jubileumi év sok támogatót is hozott a rendezvénynek, amely még magasabb szintű adományozást tesz lehetővé.

A hagyományosnak mondható rendezvénysorozat idén még jelentősebb lesz, mivel a Jótékonysági Futóverseny mellett a LAFARGE 10. fennállása alkalmából jubileumi Nyílt Napra is invitálja az érdeklődőket. A délután során a cementgyárba látogatók kisvasúttal utazva ismerhetik meg a cementgyártás rejtelmeit.

Különleges év nekünk ez a mostani. A tavalyi kihagyás után végre ismét megrendezhetjük egyik kedvenc közösségi programunkat, ami nagyon közel áll a szívünkhöz. Gyerekeknek mutathatjuk meg, miért jó mozogni, ráadásul miért jó csapatban együttműködni, közösen élményt gyűjteni. Emellett pedig 2021-ben ünnepeljük 10. évfordulónkat, amit szeptember 17-én egy jubileumi Nyílt Nappal is különlegessé szeretnénk tenni.” – mesélte el a részleteket Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Fenntarthatósági és marketingkommunikációs igazgatója.

Az eseményt Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közösen szervezik, a PSN Zrt. és Kör-idő szakmai támogatásával. Szeptember 17-én tehát ismét megmozdul a cementgyár, a szervezők várnak mindenkit szeretettel.

 

További információk: www.futas.lafarge.hu

 

 

Forrás: LAFARGE Cement Magyarország Kft.