10 millió köbméter

198

Az Austrotherm Kft. már több mint 30 éve gyárt Magyarországon hőszigetelőanyagot. Idén egy másik kerek számmal is büszkélkedhet, ugyanis mennyiségi mérföldkőhöz érkezett a vállalat: ez idő alatt 10.000.000 köbméter polisztirolt gyártott az Austrotherm három hazai gyárában!

10 millió köbméternyi polisztirolt magunk elé képzelni nem könnyű, de ez 40 millió csomagot jelent, melyeket egymás után elhelyezve 40.000 kilométer hosszú polisztirol utat rakhatunk ki, amellyel a Földet körbeérjük!

Ha kibontjuk a csomagokat, és 5 cm vastag lapokat teszünk egymás után, akár a Holdig is eljuthatunk!

Robottargonca dolgozik Szekszárdon

A termékek 100 m3 áru szállítására alkalmas teherautókkal juttatnak el a kereskedésekbe, vagy a felhasználás helyére. Ha a 10 millió m3 árut egyszerre szállítanánk ki, 1850 km hosszú kamionsort indítanánk útjára!

10 cm vastagságú lapokkal Szekszárd egész közigazgatási területét befedhetnénk! (100 km2). Persze csak elméletben, hiszen nem szeretnénk a kiváló bortermő vidék napsütötte óráit csökkenteni.

A beépített szigetelőanyag teljes élettartama alatt az ország éves gázfogyasztását megtakarítja, és egy Vas megye méretű erdőség széndioxid megtakarításával ér fel.

 

További információ: www.austrotherm.hu

 

 

Forrás: Austrotherm Kft.