Európai uniós támogatással hozták létre a Bajai Szakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontját

424

A Bajai Szakképzési Centrum 247,65 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával hozta létre Ágazati Képzőközpontját, fa- és bútoripari, építőipari ágazatok tanulói számára. A 2021 szeptemberében indult és 2023 június 30-án záruló projekthez az intézmény a pályázati forrást az Európai Szociális Alapból nyerte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).

A program fő célkitűzése, hogy a vállalkozásoknak versenyképes, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerőt biztosítsanak. Mindezt a Bajai Szakképzési Centrum egyebek mellett tanműhely infrastrukturális fejlesztésével és ehhez kapcsolódó eszközbeszerzéssel valósította meg – a Jelky András Technikum és Szakképző Iskola telephelyén – helyi kis- és középvállalkozásokkal együttműködve.
A projekt eredményeként Ágazati Képzőközpont alakult non-profit gazdasági társaságként fa- és bútoripari valamint építőipari partnerekkel.

A projekt közvetlen célcsoportjai közé tartoznak a fa- és bútoripari, építőipari ágazatok tanulói, a duális képzésben tanító szakmai elméleti, gyakorlati oktatók, és a gazdasági társaságoknál oktatói szerepet vállaló munkatársak.

 

Forrás: MTI /Bajai Szakképzési Centrum