Az ideális ablakoknak és ajtóknak egyszerre kell kiváló műszaki paramétereket biztosítaniuk és stílusos megjelenéssel bírniuk. A feladat nehéz, de nem lehetetlen, a Deceuninck különleges fejlesztéseinek köszönhetően.

Növekvő elvárások minden téren

Az új otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően idén jóval többen gondolkodnak el azon, hogyan korszerűsíthetik otthonukat azzal a céllal, hogy vonzóbbá tegyék a megjelenését vagy csökkentsék a rezsijét. A költség- és ezen keresztül az energiahatékonyság természetesen nem csupán a felújításoknál játszik jelentős szerepet, de az új építésű épületeknél is kritikus fontosságú a szigorodó szabályozások miatt. Ezek miatt minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kapnak az olyan elemek, amelyek megfelelnek az új követelményeknek és egyúttal az esztétikum terén támasztott fogyasztó elvárásoknak. Pontosan ezek metszetében helyezkedik el az Elegant profilrendszer, amely egyszerre kínál stílusos megjelenést és kitűnő technikai paramétereket.

Kiemelkedő hatékonyság, egyedi külső

A Deceuninck új fejlesztésének köszönhetően a profilrendszer minden eddiginél jobb energiahatékonyságot kínál. A hamarosan elérhető ThermoFibra hosszú üvegszál-merevítésű ablakprofil technológia kombinálható a Forthex termomerevítős ablaktokkal, feleslegessé téve az acélmerevítések használatát a profil belsejében. Így rendkívül stabil és alacsony hőátbocsátási tulajdonságokkal és 0,88 W/m2K Uf-értékkel rendelkezik. A megfelelő üveg használatával ráadásul akár olyan is ablak kialakítható vele, amely a passzív házakkal szemben támasztott elvárásoknak is eleget tesz.

A megjelenés terén egyre sokszínűbbé váló felhasználói igények kielégítésére is megfelelő a profilcsalád, ugyanis ötvenféle dekorral elérhető, a faerezet-mintáktól kezdve a vörös vagy antracit színen át az alumíniumborításig vagy éppen fémszemcsékkel gazdagított fóliáig.

Kicsi, nagy, jól tárolható

További előny az új, szögletes, egylábas kivitelezésű üvegléc rendszer, továbbá az a lehetőség, hogy a rendszer az üvegléc 90 fokos vágására, illetve csatlakozására is lehetőséget nyújt. Így a nagyon kis méretű üvegtáblák beépítése is könnyedén elvégezhető. A speciális ragasztási technológiának köszönhetően ugyanakkor kifejezetten nagyméretű és stabil ablakok is kivitelezhetők. Szintén hasznos az ablakgyártók számára, hogy a tok- és a szárnyprofilokhoz hagyományos acélmerevítők és szabványos vasalatok egyaránt használhatók, ezáltal csökkenthetők a tárolási költségek.

 

További információ: www.elegant.deceuninck.com/hu

 

 

Búcsi János,
a Deceuninck termékmenedzsere