Idén tavasszal debütált a Deceuninck új, intelligens ablakkonstrukciós rendszere. A belga nyílászáró cég először a dizájn Oscar-díjas Elegant PVC profilt okosította meg az iCOR elvrendszer mentén, de a tervek szerint a továbbiakban az összes termékét ennek jegyében fejleszti majd.

Igényre szabott variálhatóság

A vásárlók, építészek és építtetők igényei és elvárásai rendkívül sokszínűek: változó, hogy éppen az energiamegtakarítást és környezettudatosságot, vagy éppen a megjelenést helyezik előtérbe a választás során a költséghatékonyság mellett. Ezért a Deceuninck kifejlesztett egy Intelligens Kombinációs Rendszert (iCOR), amellyel a korábbiaknál sokkal szélesebb ablakprofil-kombinációk alakíthatók ki.

A világújdonságnak számító iCOR-ral a nyílászárók sokkal inkább testre szabhatók az ügyféligények és az épület adottságai szerint. Mindazonáltal ennek a konstrukciós alapelvnek az alkalmazásával a gyártók számára is egyszerűbbé válik a raktározás és a gyártás. Az iCOR az első olyan kapcsolódási rendszer, amely kialakítástól függetlenül lehetővé teszi a különféle ajtó- és ablakprofil-dizájnok és -technológiák kombinálását és cseréjét, ezért felújításhoz és új építésű szerkezethez egyaránt illeszkednek.

Passzív házhoz is alkalmas

A Deceuninck egy termomerevítős ablaktokkal kombinált, hosszú üvegszál-merevítésű ablakprofil technológiát is bemutatott. A ThermoFibra és a Forthex technológia ötvözése feleslegessé teszi az acél megerősítések használatát a profil belsejében, amely rendkívül stabil, és alacsony hőátbocsátási tulajdonságokkal – 0,93 W/m2K Uf-értékkel – rendelkező ablakok kialakítását teszi lehetővé. Ezzel a megoldással a korábbinál kisebb súlyú, nagy méretű ablakok alakíthatók ki. A gyártók így könnyebben és hatékonyabban tudják megvalósítani az építészek vagy a vevők által megálmodott terveket. A megfelelő üveg használatával ráadásul az így kialakított ablak akár a passzívházakkal szemben támasztott szigetelési elvárásoknak is eleget tesz.

Környezettudatos alapanyag

Az egyedi technikai paraméterekkel rendelkező Elegant okos ablak ráadásul még környezettudatos is. A gyártó ugyanis újrahasznosított PVC-ből, úgynevezett EcoPowerCore anyagból készíti a nyílászárói profilmagját. Ez az anyag lecserélt PVC nyílászárókból, valamint a gyártás során keletkező maradékból készül, és akár hétszer is újrahasznosítható. Mindeközben az EcoPowerCore anyagnak köszönhetően csökken a környezeti terhelés, és az anyag minősége és esztétikuma sem szenved kárt a szűz PVC-hez képest.

 

További információ: elegant.deceuninck.com/hu

 

 

Forrás: morpho