A Hörmann csoport felvásárolta a faajtó-gyártó Lebo-t

A Hörmann csoport, Európa vezető kapu-, ajtó-, tok- és meghajtás-gyártója felvásárolta a kontinens egyik legrégebbi faajtó- és tokgyártó vállalatát, a Lebo-t. Ezzel az akvizícióval a Hörmann tovább erősödik a beltéri ajtók piacán, ahol már így is az egyik legkedveltebb márka a vásárlók között.

A jelenlegi pandémiás helyzetben szokatlant lépett a Hörmann csoport: zsugorodás helyett, a bővülés mellett döntöttek. A jelenlegi gazdasági környezet ellenére a Hörmann ismét bebizonyította, hogy az előremenekülés, a gondos tervezés hosszú távon versenyelőnyt jelent.

Hans-Wilhelm Löhr, Martin J. Hörmann és Matthias Löhr

„A Lebo felvásárlásával bővíteni kívánjuk kínálatunkat, valamint gyártói kapacitásunkat a fa beltéri ajtók piacán. A Lebo továbbra is önállóan fog működni, tovább erősítve jó piaci pozícióját” – mondta Martin J. Hörmann, a Hörmann-csoport korlátlan felelősséggel rendelkező tagja, majd hozzátette: „A Hörmann feltett szándéka, hogy a felvásárlással infrastrukturális, gyártói beruházás is megtörténjen. Ezzel szeretnénk felkészíteni a Lebo-t az előttünk álló kihívásokra és a nemzetközi tevékenységük bővítésére.”

A Lebo évente közel 200 000 ajtóelemet gyárt, mintegy 220 alkalmazottal a münsterlandi Bocholtban és a rostocki Krakow am See kerületben található telephelyein. A
vállalat legutóbb 45 millió eurós éves forgalmat ért el.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy vállalatunk – a meglévő alkalmazottainkkal együtt – jó kezekbe kerüljön” – mondták el az eladásról Matthias és Hans-Wilhelm Löhr, az eladó család képviselői.

A Lebo managmentjében nem áll be változás a felvásárlás után, a cég vezetését továbbra is a jelenlegi ügyvezetők látják el.

 

Forrás: Stern Communications