Várhatóan az idei év tavaszán megnyitja kapuit a Pénzmúzeum az egykori Postapalota épületében. A felújítási munkák már befejeződtek, melyben a Market Zrt. alvállalkozójaként aktívan közreműködött a Hörmann Hungária is.

Március közepén megnyitja kapuit a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont az egykori Postapalotában a Széll Kálmán téren. A Sándy Gyula tervezte, 1924 és 1926 között emelt épület belső felújítása során restaurálták a lépcsőházak különleges kidolgozású korlátait, a kovácsoltvas kilincsekkel díszített tölgyfa kapukat, és sikerült működő állapotban megőrizni a páternosztert is.

A Hörmann Hungária közel 700 termékét építették be, melyekben megtalálhatóak voltak a cég jól bevált acélajtói, tűz- és füstgátló megoldásai T30, T60 és T90-es kivitelekben. Emellett extra minőségű, a piacon a legmagasabb prémium kategóriát képviselő Schörghuber fatokos faajtók is beépítésre kerültek. A Schörghuber ajtók 1962 óta jelentik a magas minőséget, elsőként bemutatott, faanyagból készült tűzálló ajtók, melyek a funkcionalitást és a dizájnt egy ajtóban egyesítik. Erősségük, hogy egy ajtókészletben egyesülnek a különböző funkciók, mint például a tűzállóság, a füstmentesség és az akusztikai jellemzők. Számos jóváhagyás, vizsgálati jelentés és tanúsítvány garantálja a maximális biztonságot és védelmet.

© Venczel Zsolt

„Számtalan kihívással találkoztunk ebben az igen nagy volumenű, de építészetileg gyönyörű projektben. Ezen kihívások közül a maximális prémium termékréteget képző Schörghuber faajtók használata, valamint az irodai részben beépített síkban záródó, falc nélküli, rejtett pántolású fatokos faajtók beszerelését emelném ki” – mondta el a projekttel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A projektben a Hörmann további beltéri ajtókat épített be, melynek segítségével azt az általános képet is árnyalta, hogy kizárólag garázskapugyártó lenne.

Az egykori Postapalota felújításában a Hörmann Hungária megjelentette egyedi falburkolatos ajtóit is, mely így egy igazán exkluzív megjelenést biztosít a most elkészülő konferenciateremnek. A közel fél éves projektben a magas minőség  mellett fontos szerepet kapott, hogy a termékek mindegyike bírja ki a nagy igénybevételt is, valamint egységes esztétikai megjelenést is biztosítson.

© Venczel Zsolt

 

Forrás: Stern Communications