Aláírták az új nyíregyházi atlétikai központ kivitelezői szerződését

117

Aláírták a 6,8 milliárd forintból, kormányzati támogatás segítségével megépülő új atlétikai központ kivitelezői szerződését csütörtökön Nyíregyházán.

Az eseményen Kovács Ferenc polgármester elmondta, a város tulajdonában lévő korábbi NYVSC-pálya hasznosítása hosszú évek óta napirenden volt a nyírségi megyeszékhelyen, az új sportkomplexum beruházásának elindítására a Modern városok program adott lehetőséget.

Hársfalvi Gergely, a közbeszerzési eljáráson nyertes Aktuál Bau Kft. ügyvezetője az aláírást megelőzően elmondta, az építkezés a területrendezési munkákkal, ideiglenes közművek kiépítésével július 15-én kezdődik, a kivitelezőnek hatszáz napja van a beruházás befejezésére.

A 6,8 milliárd forintból felépülő atlétikai centrum hét sportág otthonául szolgál majd és alkalmas lesz hazai, valamint európai versenyek lebonyolítására. A fedett, illetve szabadtéri futó- és ugrópályákat, teljesen felszerelt atlétikai eszközparkot, modern kondicionálótermeket az atléták mellett például a tollaslabdázók, a vívók és más küzdősportok sportolói használhatják, pihenésükről és rekreációjukról pedig többek közt egy harmincszobás szálláshely gondoskodik.

 

 

Forrás: MTI

 

 

Guardian banner