Felkerült a bokréta a Waberer’s Csoport Ecseren épülő óriás logisztikai központjára, miután az épület elérte legmagasabb pontját. A Bayer Construct Zrt. által kivitelezett beruházás az eredetileg tervezett időpontra, 2024 elejére elkészülhet. A 47 ezer négyzetméteres, 18 milliárd forintból megvalósuló raktárkomplexum fejlesztésének célja, hogy a piacvezető logisztikai cég innen szolgálja ki dinamikusan bővülő ügyfélkörét.

A legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával épül Ecseren a Waberer’s logisztikai központja. A komplexum a Magyarországon működő gyártó- és kereskedelmi vállalatok körében egyik legkeresettebb régióban valósul meg az M0 körgyűrű mellett, a légiáru szállítás és e-kereskedelem szempontjából kiemelkedő jelentőségű nemzetközi repülőtér közelében.

Az óriási, 47 ezer négyzetméteres projekt vasbeton vázszerkezete az eredetileg tervezett ütemben készült el. A szerkezet közel 15 méter magasságban érte el legmagasabb pontját, melyet a Waberer’s és a kivitelező Bayer Construct bokrétaünnepség keretében tett emlékezetessé.

Minden lehetséges munkafázist cégcsoporton belül lát el a Bayer Construct Zrt.

A 135 ezer négyzetméteres telken megvalósuló zöldmezős beruházás munkálatait 2023 február 15-én kezdték, tervezett befejezése pedig 2024 április vége. A komplexum generálkivitelezője a Bayer Construct Zrt., amely a feladatok nagy részét saját cégcsoporton belül látja el. Így a Bayer Construct készítette a kiviteli terveket a megrendelői igények alapján és a szerkezetépítést is a cégen belül valósították meg. A létesítménybe épített előregyártott elemek a cégcsoport biharkeresztesi VIASTEIN üzemében készültek. Az építkezés eddigi szakaszában több mint, 34 ezer köbméter földet mozgattak meg, míg a központ közel 19 ezer köbméter beton és 1800 tonna betonacél felhasználásával épül fel, és közel 200-an dolgoznak a helyszínen.

A beruházással csökkenti ökológiai lábnyomát a Waberer’s

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Waberer’s 18 milliárd forintból valósítja meg a központot, nagyobb részt a tavaly kibocsátott 111 millió euró kibocsátási értékű kötvényből, kisebb részt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott beruházási támogatásból.

A Waberer’s a komplexumot meglévő és folyamatosan bővülő ügyfélköre növekvő igényeinek kiszolgálása céljából építi, és az új központban speciális, valamint értéknövelő szolgáltatásokat is kínál a hazai piacvezető komplex logisztikai szolgáltató. Így az FMCG és egyéb áruk tárolása mellett többek között veszélyes áruk kezelésére, valamint e-commerce partnerek termékeinek automatizált kiszolgálására is lehetőség nyílik.

A Waberer’s Csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően a komplexum mindenben megfelel a BREEAM Good minősítésnek, így több környezettudatos és energiahatékony megoldást is alkalmaz. A tetőfelületen elhelyezett nagyméretű napelemrendszer, mozgásérzékelővel ellátott LED-világítás, hőszivattyús fűtés-hűtés és intelligens épületfelügyeleti rendszerek telepítése mellett a központ már az átadás időpontjában is alkalmas lesz alternatív, elektromos hajtásláncú járművek fogadására és töltésére. A raktárlogisztikai központban ezáltal a legmodernebb műszaki és raktározási technológiák alkalmazása segíti majd az energiahatékony működést és a környezeti lábnyom csökkentését, így biztosítva a Waberer’s ügyfelei számára nyújtott magas színvonalú és költséghatékony logisztikai szolgáltatást.

Az ecseri komplexum megépítése komoly mérföldkő a Waberer’s logisztikai szegmensének életében. A beruházással teljessé válik a csoport M0-ás körgyűrű melletti raktárhálózata (Páty, BILK, Ecser lokációkban), amely így lehetővé teszi az országos és a budapesti disztribúciós, illetve raktározási rendszerek optimalizálását, ezáltal növeli az ügyfelek versenyképességét.

 

Forrás: Bayer Construct